ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ünlü tiyatrocu Tekin Akmansoy vefat etti

Ünlü tiyatrocu Tekin Akmansoy yaşama veda etti.

12.2.2013

Ünlü tiyatrocu Tekin Akmansoy vefat etti

Bir dönemin efsane dizilerinden Kaynanalar’da ’Nuri Kantar’ tiplemesi tanınan Tekin Akmansoy, vefat etti. Akmansoy, geçtiğimiz günlerde zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı.
TEKİN AKMANSOY KİMDİR?
1924 yılında Denizli’de dünyaya gelen Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biriydi.
1974 yılında başlayan ’Kaynanalar’ dizisinde Kayserili uyanık işadamı Nuri Kantar tiplemesi ile ön plana çıktı. Bu karakteri, yıllarca süren dizinin yanı sıra Kaynanalar ve Nöri Kantar Ailesi adlı sinema filmlerinde de canlandırdı.
1990’lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy’un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar’ın yeni bölümlerinin yanı sıra Sonradan Görmeler gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü.

1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı aldı. Akmansoy, son olarak ’İki Aile’ dizisinde Tahir Pamukçuoğlu karekterini canlandırdı.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.2.2013 13:31:46
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

Mesaj Yaz 15.2.2013 00:49:17
Allah rahmet eylesin ailesinin ve sanat camiasının başı sağolsun desenize bir asırlık çınar daha devrildi. Anılarımızda nuri kantar olarak hep yer alacak..

Mesaj Yaz 12.2.2013 23:03:12
Allah rahmet eylesin yerinde dinlendirsin, sanat camiasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum.




Yorum Yapın

Ünlü tiyatrocu Tekin Akmansoy vefat etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.