ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Londra'da "Buz Devri Sanatı" sergisi açılıyor

İngiltere'nin Londra kentindeki British Museum'da tarih öncesi dönemin sanatsal bir formda sunulduğu "Buz Devri Sanatı" adlı sergi sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

6.2.2013

Londra'da

İngiltere’nin Londra kentindeki British Museum’da tarih öncesi dönemin sanatsal bir formda sunulduğu "Buz Devri Sanatı" adlı sergi sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Sergide, tüylü mamut dişi gibi tarih öncesi döneme ait heykeller ve çizimler, modern sanatın tekniğiyle birleştirilerek yeniden şekillendiriliyor.

"Modern zihnin varışı" başlığı altında sergilenecek eserlerde, insan beyninin "soyutlama, sembolizm ve hayal gücünü keşfettiği an" betimleniyor.

Serginin küratörü Jill Cook, tarih öncesi atalarının neye inandığının ya da nasıl iletişime geçtiğinin bilinmemesine rağmen kendileri gibi düşündüğünü belirterek, serginin amacının "onların görsel beyninin kapasitesini ve yaratıcılığını göstermek" olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar, ilk insanların Afrika’nın güneyinde 100 bin yıl önce müziği keşfettiğini, çok işlevli ve soyut eşyalar bulduğunu, ancak bu insanlardan kalan eserlerin ancak aralarından bazılarının doğuya ve Avrupa’nın merkezine yerleşmesiyle ortaya çıktığını belirtiyor.

40 bin yıl önceki eserler incelenecek

Yaklaşık 40 bin yıl önce mevsimlerin değişmesi ve buzul çağın etkisini göstermesi ile basit bir hayat tarzı süren avcı toplayıcı toplulukların yaşam mücadelesinin zorlaştığına dikkati çeken Cook, bu insanların hayatta kalmak için yaratıcılıklarını kullandıklarını söylüyor.

Sergide, müze koleksiyonundan ve Avrupa’dan toplanan 40 bin ile 10 bin yıl önceki döneme ait tahta, kemik, fil dişi, boynuz, kaya ve kilden yapılan, türleri tükenmek üzere olan veya tükenen mamut, bizon, aslan ve kurtların tasvir edildiği tarihi eserler ile farklı amaçlar için icat edilen eşyalar sergilenecek.

O dönemki sanatçılarının "aslan kafalı insan figürü" çizimleri ve çeşitli müzik aletleri ile Henri Matisse ve Henry Moore gibi modern sanatçıların eserlerinin yan yana yer aldığı sergi, 7 Şubat’tan 26 Mayıs’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Londra'da "Buz Devri Sanatı" sergisi açılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Londra'da "Buz Devri Sanatı" sergisi açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.