ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ankaralılar bu hafta sanata doyacak!

Devlet Tiyatroları 14, Devlet Opera ve Balesi ise 5 eser ve 1 konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

17.1.2013

Ankaralılar bu hafta sanata doyacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu ve Çocuk Korosu, Cem’i Can Deliorman ile Ahmet Destan şefliğinde bugün ve yarın konser verecek.
Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:
Cem Emüler’in yönetmenliğinde, Erdal Beşikçioğlu’nun performansıyla ’’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ bugün, yarın, 19 ve 23 Ocak’ta seyredilebilecek.
’’Pal Sokağı Çocukları’’, 19-20 Ocak’ta minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
’’Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaralarından Onbir Tablo’’ 22 Ocak’ta seyirciyle buluşacak.
Altındağ Tiyatrosu:
İzmir Devlet Tiyatroları yapımı ’’Keçiler Adası’’ hafta boyunca temsil verecek. Sadık Yağcı’nın üstlendiği yapımda, Alev Erözmen, Menekşe Bendeş Özyiğit, Mustafa Çolak, Yasemin Toprak ve Ali Sinan Demirkale rol alıyor.
Çocuk oyunu ’’Boğaç Han’’ 22 Ocak’ta, ’’Kış Gelmeden’’, 22-23 Ocak’ta sahnelenecek.

Büyük Tiyatro:

Kenan Işık’ın, Şeyh Galib’in eseri Hüsn-ü Aşk’tan esinlenerek yazıp yönettiği ’’Aşk Hastası’’ yarın ve 20 Ocak’ta seyircinin karşısına çıkacak.
’’Kerbela’’ 22 Ocak’ta seyredilebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

’’Fosforlu Cevriye’’ müzikali hafta boyunca sahne alacak. Suat Derviş’in yazdığı eserin müziklerini ve yönetmenliğini Gülriz Sururi üstleniyor.

Küçük Tiyatro:

’’Ben Ödüyorum’’ bugün, yarın ve 19 Ocak’ta seyredilebilecek.
Çocuk oyunu ’’Keloğlan Keleşoğlan’’ bugün ve 20 Ocak’ta sahnelenecek.
Trabzon Devlet Tiyatroları yapımı ’’Ben Feuerbach’’, 22-23 Ocak’ta izleyicinin beğenisine sunulacak. Tankred Dorst’un yazdığı, Sema Engin Edinsel’in çevirdiği, Yurdaer Okur’un yönettiği eserde bir oyuncunun yaşadıkları anlatılıyor.

Oda Tiyatrosu:

’’Hüzzam’’ bugün, yarın ve 19 Ocak’ta izleyicinin karşısında olacak. Güner Sümer’in yazdığı, yönetmenliğini ise Olcay Poyraz’ın yaptığı oyunda Meral Üner, performansıyla 2008-2009 Uluslararası Tiyatro eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi (TEB) Yılın Tiyatro Ödülü’nü kazandı.
’’Dönülmez Akşamın Ufkundayız’’ 22-23 Ocak’ta izlenebilecek.

Stüdyo Sahne:

’’Bir Kahve Molası/Karıncalar’’ yarın ve 20-22 Ocak’ta temsil verecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:
Brecht’in yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği ’’Cesaret Ana ve Çocukları’’ bugün ve 19 Ocak’ta, ’’Yastık Adam’’ 23 Ocak’ta izleyicinin karşısına çıkacak.
Şinasi Sahnesi:
’’Dolores Claiborne’’ 22-23 Ocak’ta seyredilebilecek.

-Opera-

Opera Sahnesi: William Shakespeare’in eserinden, Verdi’nin operaya aktardığı ’’Macbeth’’ yarın başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yekta Kara imzasıyla sahneye taşınan eserde orkestrayı Alessandro Cedrone yönetirken, Macbeth rolünü Çetin Kıranbay ve Serkan Kocadere, Banco rolünü ise Özgür Savaş Gençtürk, Mithat Karakelle ve Kemal Yaşar paylaşıyor.
’’Töre’’ 21 Ocak’ta temsil verecek.
’’Amazonlar’’ balesi sezonun son temsiliyle izleyicinin beğinisine sunulacak.

Operet Sahnesi: Aşk, dostluk, zaaf, çıkar ilişkileri, kıskançlıklar ve yanlış anlamaların tempolu koşuşturmasında komik olayların hızla birbirini izlediği müzikal komedi ’’Bir Tenor Aranıyor’’, 20 Ocak’ta izleyicinin karşısına çıkacak.
’’G. Verdi ile Aşk’’ konseri 22 Ocak’ta sanatseverlerle buluşacak.
Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali ’’Sihirli Dünya’’ minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
-CSO-
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu ve Çocuk Korosu, Cem’i Can Deliorman ile Ahmet Destan şefliğinde bugün ve yarın konser verecek. Saat 20.00’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte solistler Antonin Pirolli, Görkem Ezgi Yıldırım, Damian Ganclarski ve Eralp Kıyıcı koroya eşlik edecek.
Bilkent Senfoni Orkestrası Şef Işın Metin yönetiminde konser verecek. Piyanoda H.J.Lim’in orkestraya eşlik edeceği konserde, Wagner’ın ’’Tristan ve Isolde: Prelüt’’ ile L. van Beethoven’ın ’’Piyano KonçertosuNo.3, Do minör Op.37’’ ve ’’Senfoni No.4,Si bemol majör Op.60’’ eserleri icra edilecek.
-CerModern-

CerModern 22 Ocak’ta ’’Yüzleşme’’ başlıklı sergisiyle Ahmet Güneştekin’i ağırlayacak.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.1.2013 18:32:50
Bildiriler faydalı oluyor. Nerede ne var öğrenebiliyoruz.


Yorum Yapın

Ankaralılar bu hafta sanata doyacak! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.