ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eurovision'a katılacak 39 ülke belli oldu

İsveç'in Malmö kentinde bu yıl 58'incisi yapılacak olan Eurovision Şarkı yarışmasına 39 ülkenin katılacağı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 4 ülkenin yarışmada yer almayacağı bildirildi.

24.12.2012

Eurovision'a katılacak 39 ülke belli oldu

Eurovision’un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 14, 16 ve 18 Mayıs 2013’te yapılacak yarışmaya 39 ülkenin katılımını doğruladığı belirtildi.
Açıklamada, Türkiye, Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın yarışmaya katılmama kararı aldığı kaydedildi.

Yarışmaya katılacak ülkeler şöyle:
"Arnavutluk, Avusturya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Norveç, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere."
Avrupa Yayın Birliği de yaptığı açıklamada, Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın ekonomik nedenler, Türkiye’nin ise yarışmadaki oylama sistemine itirazından dolayı yarışmaya katılmayacağını bildirdiğini duyurdu.

Geçen yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan yarışmaya güvenlik gerekçesiyle katılmama kararı alan Ermenistan ve ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın bu yıl yarışacak 39 ülke arasında yer aldığı vurgulandı.

Eurovision Yarışma Komitesi Başkanı Jon Ola Sand, ekonomik gerekçelerle Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın yarışmadan çekilme kararından üzüntü duyduklarını, Türkiye’nin kararına ise şaşırdıklarını ifade etti.
Malmö’deki yarışmanın yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs 2013, finali ise 18 Mayıs 2013’de yapılacak.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.12.2012 02:05:49
bana göre Eurovision'un "o ses türkiye" yarışmasından bir farkı yoktur

Mesaj Yaz 25.12.2012 02:04:44
mükemmel bir karar, bir çok ülkenin bizden çok çok kötü olduğu halde yapılan haksızlıklara en güzel cevap bence budur...


Yorum Yapın

Eurovision'a katılacak 39 ülke belli oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.