ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cemil Özeren'e son görev!

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden müzik gurubu Ayna'nın solisti Cemil Özeren, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı dostları, Özeren'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

21.11.2012

Cemil Özeren'e son görev!

Özeren için Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaz için cami avlusunu dolduran kalabalık arasında Özeren’in yakınları, eski eşi Güliz Köse, oğlu Ali Ozan Özeren, sanatçı dostları Erhan Güleryüz, Hakan Peker, Atilla Taş, Destan Grubu’ndan Hakan, Yapımcı Erol Köse ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi isimler katıldı.

Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazından ardından imam cemaatten helallik istendi. Okunan duanın ardından Özeren’in cenazesi Büyükçekmece Mezarılığı’nda defnedildi.

ERHAN GÜLERYÜZ, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Özeren’in müzisyen dostlarından Destan Grubu Solisti Hakan, sanat camiasının büyük bir ismini kaybettiğini belirterek tanısın tanımasın her kesimden insanın Cemil Özeren’i sevdiğini anlattı. Ölümü ve hastalık süreciyle ilgili başka konuları gündeme getirmek istemediğini de anlatan solist, "O bir müzik aşığıydı." dedi.

Şarkıcı Atilla Taş da, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söylediği Özeren için rahmet dilediğini belirtti.

Ayna Grubu’nda beraber çalıştığı isimlerden biri olan Erhan Güleryüz de cenaze başında uzun süre gözyaşı döktü. Basın mensuplarının ısrarlı sorularını cevapsız bırakan Güleryüz, cenazeye gelen tanıdıklarına sarılarak uzun süre ağladı.

Yapımcı Erol Köse ise, Özeren’in hayattayken sağlık konusunda ihmalkar davrandığını ileri sürdü. Sanatçı’nın alkole bulaştığını ve hastaneye yatırıldığında oradan kaçtığını söyleyen Köse, "Onu bu noktaya getiren farklı sebepler de vardı. Grubun dağılması gibi. Ama sağlığına dikkat etmedi. Bir single yapmıştı. Önümüzdeki günlerde onun hatırasına çıkartacağız onu. Güzel, naif bir arkadaşımızdı. Maddiyata önem vermeyen birisiydi." dedi. Köse, Özeren ile ilgili bazı ailevi ve diğer konularla ilgili basında yer alan haberlerin doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.11.2012 21:40:52
CEMİL ÖZEREN KİMDİR?

1966 yılında doğdu. Üniversite eğitimini İzmir'de tamamladı. Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren'in dostlukları üniversite yıllarına dayanmaktadır. Cemil Özeren Bodrum'da kendi rock ağırlıklı grubu ile müzik çalışmalarını sürdürmekteydi. Erhan Güleryüz ise 'Güller Açtı' ve 'Garibim' adlı solo albümlerinden sonra grup kurmak istiyordu. Özeren, Güleryüz'ün kaset teklifiyle İstanbul'a geldi. Ayna Grubu'nun temelleri böylece atılmış oldu. 1996 yılında Erhan Güleryüz ile birlikte Ayna grubunu kurdu.

Ayna, 'Ceylan' isimli parçasıyla büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini korudu. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock ve zaman zaman hicaz motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurt çapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan grup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Ayna Grubu, Cumhuriyet'in 75. yılı kutlamalarında Başbakanlık tarafından özel olarak görevlendirildi.

Gittiğin Yağmurla Gel ile başlayan bu yolculuk 2002 senesinde Bostancı Durağı albümünden sonra son buldu. Erhan Güleryüz ile Cemil Özeren yollarını ayırdı. Daha sonra Destan grubuna katıldı. 2012 yılı başında 'Cemi Cümle' isimli solo albüm yaptı.

Cemil Özeren 20 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

yolun açık olsun cemil abi, mekanın cennet olsun...

hayatımda tanıdığım çok naif yürekli bir kişiliktin ve her zaman öyle kalacaksın...


Mesaj Yaz 21.11.2012 15:42:27
Allah rahmet eylesin.Mekanın cennet olsun. Büyük kayıp ve büyük acı bıraktı ardında...


Yorum Yapın

Cemil Özeren'e son görev! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.