ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Leylâ Buradan Taşındı!

Barış Cem Kaya, içinde bulunduğumuz 2012 yılı yine Kasım ayı itibariyle ikinci kitabı olan “Leylâ Buradan Taşındı” ile okurlarıyla buluşmanın heyecanı içerisinde. Bu kez paylaşmak istediği aşkın sınırları sınırsız...

21.11.2012

Leylâ Buradan Taşındı!

Barış Cem Kaya,10 yılı aşkın süredir program yapımcı ve sunucu kimliğiyle radyo programları gerçekleştirmekte. Geçtiğimiz 6 yıldır Radyo 7 frekanslarından seslenmeye devam eden Barış Cem Kaya, 2010 Yılının Kasım ayında, anlatmak istediklerini yazdığı “Üsküdar’da Akşam Oluyor” isimli deneme&şiir içerikli kitabıyla yazar olarak da anıldı.
7 tepeli şehrin güzide semtlerinden biri olan Üsküdar’ı şiir ve denemelerine ikametgâh olarak gösteren Barış Cem Kaya, içinde bulunduğumuz 2012 yılı yine Kasım ayı itibariyle ikinci kitabı olan “Leylâ Buradan Taşındı” ile okurlarıyla buluşmanın heyecanı içerisinde.
Bu kez paylaşmak istediği aşkın sınırları sınırsız. Aşkın kaşa, göze, yüze bürünmüş adı olan Leylâ ve Leylâ’yı önce Mecnun’un gözünde, Mecnun’un gözünden de herkesin gözünde bilinir kılan bir hikâye.
Belki de hikâyeden ziyade gerçeğin ta kendisi. Yani aşk… Yani her şeyin kendisi için var edilmiş olan, ama herkesin sonradan keşfine vardığı aşk…
Sürekliliğin kavuşamamakta hayat bulduğu, hayatın sürekliliğin devamıyla sağlandığı ve hatta sürekliliğin sonsuz bir süreklilik kazanabileceği tek mecra olan aşk.
Bütün isimleri Leylâ ismi altında toplayan. Bütün isimlere Leylâ’yı arama sürecini devam ettiren, buldurmayan bir hikaye.
“Kavuşmak; şimdi” denildiği anda devreye giren sürekliliğin devam etmesi kaidesi ve Leylâ’nın “şimdi” denilen yerden de taşınmış olması.

Barış Cem Kaya’nın Hayat Yayınları aracılığıyla okurlarına ulaşacak olan kitap, “Leylâ diye adlandırdığımız dertlerimizin tasvirine çalışan bir deneme. Tanımaya ve tanımlamaya ihtiyaç duyanlar soluğu ilk olarak kendi keşiflerinde alırlar. Derdine bir manşet, bir mânâ bulma derdinde olanlar zihin aynalarında kendileri ile göz göze gelirler. Dışarıdakileri içimize taşıyan gözlerimiz bu keşifte ilk kez aklımızın aynasında içimizdekileri gözlerimizle yine kendi gözlerimize ulaştırırlar. İşte bu “benim” dediğimiz yerde artık bir hikâyeye sahipsinizdir. Ve hiçbir hikâye ıstıraptan nasibini almadan masala dönüşmez. Bilenler bilir, hikâyeler hep yaralı, masallar mutlu sonla biter.”
Leylâ Buradan Taşındı, kendi hikâyesini okumak isteyenlerin isteklerine cevap niteliğinde bir eser.
Barış Cem Kaya, 24 Kasım 2012 saat 14:00’teİstanbul Tüyap Kitap Fuarı Hayat yayınları standında Leylâ Buradan Taşındı isimli kitabının ilk imza günü ve kitap tanıtım organizasyonunda okurlarıyla buluşuyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Leylâ Buradan Taşındı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Leylâ Buradan Taşındı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.