ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nda "Çin'in Hazineleri" adlı serginin açılışını yaptı.

21.11.2012

Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanlığı tarafından "2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Has Ahırlar Bölümünde "Çin’in Hazineleri Sergisi" açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Avni Mutlu, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qıngyang katıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu akşam İstanbulumuz birkaç güzel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Çin yılıydı. Gelecek yıl da Çin’de Türk yılı olacak ve biz de Çin’in Türkiye’de sergilediği eserler gibi Çin’de eserlerimizi sergileyip tanıtacağız. 21. yüzyıl da Çin medeniyetinin ve Türk uygarlığının, Asya’nın uyanışına ve barışına önderlik edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından sergiyi gezen ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie’den eserler ile ilgili bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Gündeme ilişkin sorulara yanıt vermeyen Bakan Günay, sergi ile ilgili bilgiler verdi. Serginin İstanbullular için bir fırsat olduğunu söyleyen Günay, "Çin yılının kapanması muhteşem bin sergi ile oldu. Topkapı Sarayı dünya arkeolojisi eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergilenen eserler her birinin yüz ifadesi, saç şekilleri bir birinden farklı. Bu sergi İstanbullular için büyük bir fırsat" diye konuştu.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.11.2012 22:11:03
Çinliler hiçbir vakit Türklerin dostu olmamıştır. Hala Türkmenleri katletmektedirler. Ayrıca Çinliler pek çok Türk boyunu Çinlileştirerek Türk kültürüne en büyük darbeyi vuran millettir. Entrikalarıyla meşhur bu mülletin kültürü ne diye etkinliklerle kutlanır anlamış değilim. Irkçı değilim ama, Çin'i bütün dünya için tehdit olarak görüyorum. Korkarım kalabalık nüfuslarıyla dünyanın başını yiyecekler.


Yorum Yapın

Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.