ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çanakkale filminin ikincisi geliyor!

Senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı, Yeşim Sezgin'in yönettiği Çanakkale 1915-Diriliş filminin yankıları sürüyor. Filmin yönetmeni Yeşim Sezgin, ilerleyen dönemde 2 farklı film daha yapabileceğini söyledi.

5.11.2012

Çanakkale filminin ikincisi geliyor!

Filmin yapımcısı Serkan Balbal ise, Sinan Çetin’in filmine gelen eleştirileri değerlendirerek, "İnsanlara Çanakkale üzerinden hayalinizi, düşüncenizi anlatmak yanlış" dedi.

Çanakkale’de düzenlenen gala gecesinde konuşan, filmin yapımcılarından Serkal Balbal, film için çok emek verdiklerini söyledi. Balbal, "Biz zaten Çanakkale’nin değerini, Çanakkale’nin önemini çok iyi bilen bir ekibiz. Bu film için burada aylara hatta yıllara dayanan bir çalışma yaptık ve bunu da başardık. Filmin içinde görmüş olduğunuz sığınaklar, komutan odaları, mecidiye tabyasından tutun da Nusrat mayın gemisine kadar her şey bu topraklar içinde bulunan, Çanakkale ili içinde bulunan gerçek mekanlar, gerçek kullanılan yerler. O yüzden bu savaşın ruhunu, bu Çanakkale’nin ruhunu, oyuncular olarak da yapım ekibi olarak da yaşayarak çektik. Çok mutluyuz. Bu galayı da bu topraklarda yaptığımız için ayrıca mutluyuz. Şu anda 5 yüz binin üstünde devam ediyoruz. Vizyona girdiğimiz günden beri şu anda en çok izlenen film konumundayız. Bayram sürecide dahil olmak üzere, vizyonda en çok izlenen film şu anda" dedi.

Beyaz perdede yaşanan Çanakkale furyasına da değinen Balbal, Sinan Çetin’in filminin insanların beklentisini karşılamadığını söyledi. Balbal, "İnsanlara Çanakkale üzerinden hayalinizi, düşüncenizi anlatmak yanlış. Çünkü Çanakkale bilinen bir destan. Bi zde filimde bir çok konuyu anlatmamıza rağmen, insanlar ’niye şu yok, bu yok’ diye düşünebilirler. Çünkü ne hikaye biter ne de kahramanlık biter Çanakkale’de. O yüzden Sinan Çetin’in filminin eleştirildiğine inanıyorum. İnsanların beklediğinden başka bir şey koydu Sinan Çetin ortaya. Kendi hayal dünyasını, kendi istediğini beyaz perdeye yansıtmak istedi. Seyircinin görmek istediği bu değildi herhalde. O yüzden böyle bir tepki doğdu. Bir yapımcı olarak, yönetmen olarak ben ona saygı duyuyorum. Bunda kızacak bir şey yok. Zaten bunların değerlendirmesini, bunların ölçüsünü halk koyuyor ortaya" diye konuştu.

"FİLMİ ÇEKERKEN BİLE DUYGULANIP AĞLADIK"

Filmin yönetmeni Yeşim Sezgin ise, devam filminin geleceğinin sinyallerini verdi. Sezgin, "Bana bıraksan on tane daha film yaparım. O kadar çok şey anlatamadım ki, o kadar çok komutan asker hikayesi ve acı olay kaldı ki içimizde yer vermediğimiz, anlatamadığımız. Hemen değil tabii ki, ama iki tane çok anlatmak isteğim olay var Çanakkale’de savaşın içerisinde geçen. Gün gelir onları da çekeriz inşallah" dedi.

Filmi çekerken sık sık duygulandıklarını söyleyen Sezgin, "Filmin tamamında sahneler zaten beni etkiliyor. Biz çekim esnasında birçok sahnede ekip olarak zaten çok ağladık, duygulandık, gurur duyduk. Bütün duyguları bir arada yaşadık. Çok az yer verebildiğimiz için üzüldüğüm bir Seddülbahir cephesi var bu filimde. Çok az yer verebildik. Orada yaşanan 36 saatlik çıkartma anları çok acı şeylerdi. Biz filimde kısa kısa kesitler halinde verebildik. Oraya ait, tek başına bir film yapılmasını çok isterim. Ben yapmak zorunda değilim, ama Binbaşı Mahmut Sabri’nin o 36 saatlik kahramanlığı, oradaki askerlerin yaşadıklarının anlatılması gerekiyor. Hikaye olarak da, sinema olarak da çok güzel. Filmin içersinde bizim çorapçı teyze diye adlandırdığımız bir sahne var. 3 tane çorabını bağışlayan teyze. Bence o çok şey anlatıyor o döneme ait. O dönemin insanlarının ne kadar fedakar olduklarını anlatan gerçek kesit o. Benin için hala filmin top noktası orasıdır" diye konuştu.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Çanakkale filminin ikincisi geliyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çanakkale filminin ikincisi geliyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.