ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Araf'a önemli bir ödül daha!

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun ''Araf'' adlı filmi, 6. Abu Dabi Film Festivali'nde ''En İyi Film'' ödülü kazandı

22.10.2012

Araf'a önemli bir ödül daha!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen 6. Uluslararası Abu Dabi Film Festivali’nin ana yarışmasında yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun ’’Araf’’ adlı filmi, Kirill Serebrennikov’un ’’Betrayal’’, Michael Winterbottom’un ’’Everyday’’, Sally Potter’ın ’’Ginger and Rosa’’, Pablo Larrain’in ’’No’’, Takeshi Kitano’nun ’’Outrage Beyond’’, François Ozon’un ’’In the House’’, Nouri Bouzid’in ’’Hidden Beauties’’, Manoel de Oliveira’nın ’’Gebo and the Shadow’’, Susanne Bier’in ’’Ladies Only Screening: Love Is All You Need’’ filmleriyle yarıştı.

Yarışmada ’’Araf’’, ’’2012 Black Pearl (Siyah İnci) En İyi Film’’ ödülünü aldı.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ’’Araf’’, Moskova’da başrol oyuncusu Neslihan Atagül’ün aldığı ’’Bugünün ve Geleceğin En İyi Oyuncusu’’ ödülü ile birlikte ard arda katıldığı iki yurt dışı yarışmadan da ödülle döndü.

New York Film Festivali’nde, festivalin 50. Yıl Özel Seçkisi içinde geçen hafta Amerika prömiyerini yapan ’’Araf’’, izleyiciler ve eleştirmenleri büyük beğenisiyle karşılandı.

Türkiye’de 21 Eylül’de vizyona giren filmin başrollerini Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın paylaşıyor.

’’Araf’’ 20-29 Ekim tarihleri arasında Tokyo Film Festivali’nde de yarışacak.

Bu arada, yarışmada, ’’En İyi Yönetmen’’ ödülüne Nouri Bouzid, ’’En İyi Erkek Oyuncu’’ ödülüne Gael Garcia Bernal (No), ’’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülüne Franziska Petri (Betrayal), ’’Jüri Özel Ödülü’’ne Manoel de Oliveira (Gebo and the Shadow) layık görüldü.

’’Yeni Ufuklar’’ bölümünde ’’Siyah İnci Ödülü’’ İranlı yönetmen Massoud Bakshi’nin ’’Respectable Family’’ filmine, ’’belgesel’’ bölümünde ’’Siyah İnci Ödülü’’ Filistinli yönetmen Mahdi Fleifel’in ’’A World Not Ours’’ filmine verildi.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
"Araf'a önemli bir ödül daha!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Araf'a önemli bir ödül daha! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.