ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Huzur Sokağı şimdi de tiyatroya uyarlandı!

Şule Yüksel Şenler'in romanı Huzur Sokağı, televizyon dizisinden sonra şimdi de tiyatroya uyarlandı

17.10.2012

Huzur Sokağı şimdi de tiyatroya uyarlandı!

Şule Yüksel Şenler’in danışmanlığında hazırlanan ve kadrosunda sanatçı Yaşar Alptekin’in de bulunduğu "Huzur Sokağı" adlı tiyatro oyunu, Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Fatihliler’in yoğun ilgi gösterdiği oyunda yaşanan izdiham nedeniyle salonda yer bulamayanlar 2 saatlik oyunu ayakta izlediler.

Şule Yüksel Şenler’in rahatsızlığı nedeniyle oyuna kardeşi Gonca Gülsel Şenler katılarak, oyuncuları tek tek tebrik etti. Gonca Gülsel Şenler, yıllar önce büyük mücadele neticesinde ablası tarafından yazılan romanın bugün aslına uygun olarak tiyatro sahnesine yansıtılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Ablası Şule Yüksel Şenler’in romanın sahneye taşınmasını canı gönülden tasvip ettiğini ve tam destek verdiğini belirten Şenler, oyun sonrası İstanbul Temaşa Tiyatrosu’na teşekkürlerini iletti.

Genel Sanat Yönetmeni Kaan Basmacıoğlu, Huzur Sokağı romanını tiyatro perdesine yansıtarak unuttuğumuz değerleri tekrardan hatırlamak, hatırlatmak, sahiplenmek ve sahnelemek adına gelenekseli gelecekle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Basmacıoğlu, 12 Kasım’da CRR’de üst düzey protokolün de katılımıyla gerçekleştirilecek galaya tüm tiyatroseverleri davet etti.

"Huzur Sokağı" oyunu 20 Ekim günü saat 20.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 21 Ekim günü saat 15.00’de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde, 3 Kasım günü saat 14.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 3 Kasım günü saat 20.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 11 Kasım günü saat 14.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 11 Kasım günü saat 17.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 17 Kasım günü saat 20.00’de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde, 18 Kasım günü saat 14.00 ve 17.00’de Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde izlenebilecek.

Huzur Sokağı, 1969 yılında gazetede tefrika edilmeye başlandığında büyük ilgi gördü. 1980’li yıllarda satış rekorları kırdı. 101 baskıya ulaşan ve yıllar içinde 1 milyondan fazla satan roman, eski, yoksul bir İstanbul sokağında geçiyor. Çoğunluğun dejenere edici zalim baskısı karşısında direncini korumaya çalışan yoksul bir İstanbul sokağında geçen hikayede sokağın gözbebeği üniversiteli Bilal ile sokağın ortasına dikilen zenginlik sembolü apartmandaki Feyza’nın aşkları anlatılıyor. Şule Yüksel Şenler’in birkaç nesli etkileyen ve hala satılmakta olan romanı 1970’te Yücel Çakmaklı tarafından Birleşen Yollar adıyla filme de aktarıldı. Filmde Türkan Şoray ve İzzet Günay başrolü oynadı.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.10.2012 09:36:17
wooww izlemek isterdim doğrusu tiyatrosunu..:)


Yorum Yapın

Huzur Sokağı şimdi de tiyatroya uyarlandı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.