ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

6 yeni film vizyona girdi

Sinemaseverler, dram, aksiyon, komedi ve belgesel türlerinde 6 yeni film ile buluştu.

22.9.2012

6 yeni film vizyona girdi

21 Eylül haftasının öne çıkan filmi yerli bir yapım olan “Araf.” Yeşim Ustaoğlu’nun kamerasından çıkan film de iki gencin araf da kalmış hikâyesi anlatılırken, Özcan Deniz ve Neslihan Atagül başrolü paylaşıyor.

Metin Avdaç’ın yönettiği belgesel film “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” de ise ünlü edebiyatçının yaşam hikâyesi ve yazarın öldürülmesine giden süreç anlatılıyor.

VUR VE KAÇ (HIT & RUN)

Kaliforniya’da küçük bir kasabada kız arkadaşı Annie ile yaşayan eski banka soyguncusu Charlie, kız arkadaşının hayalindeki mesleğe ulaşmasına yardımcı olmak için onunla Los Angeles’e gitmeye karar verir. Ancak Annie’nin her şeye burnunu sokan eski sevgilisi, Charlie’nin eski suç ortaklarını ve ABD Koruma Polis Şefini onların peşine takar ve takip başlar. David Palmer ile Dax Shepard’ın yönettiği ve Dax Shepard, Kristen Bell, Bradley Cooper oynadığı “Vur ve Kaç”, aksiyon, komedi türünde.

AŞKIN ÖMRÜ 3 YILDIR (LOVE LASTS THREE YEARS)

Edebiyat eleştirmeni olan Marc Marronnier’i karısı, Marc’ı az gelişmiş bir pislik olarak niteledikten sonra, başarılı bir yazar için kendisini terk eder. Marc, bunun hüznüyle aşk ve ilişkiler üzerine alaycı bir kitap yazmaya başlar. Kitabı yazdığı sırada, genç, çekici ve ulaşılmaz Alice’i tanımasıyla hayatı alt üst olur. Kuzeninin karısı olan Alice ile yaşayacakları kendi doğrularının da altüst olmasına sebep olacaktır. Frederic Beigbeder’in, aynı adlı, ülkemizde de yayınlanan çok satan romanından, yazarın kendisi tarafından uyarlanıp, yönetilen “Aşkın Ömrü 3 Yıldır” da Louise Bourgoin, Gaspard Proust ile Jonathan Lambert rol alıyor.

AYI TEDDY (TED)

Family Guy’ın yaratıcısı, yönetmen Seth Macfarlane, sınırları zorlayan mizah anlayışını hem yazdığı hem yönettiği hem de seslendirdiği “Ayı Teddy” ile beyazperdeye getiriyor. Bu canlı aksiyon animasyon komedide John Bennet isimli bir yetişkinin çocukluk dileği sonucu canlanan ve sürekli el üstünde tutulan yaramaz oyuncak ayısıyla olan hikâyesi anlatılıyor. Seth MacFarlane’in yönettiği ve Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi ile Joel McHale’in oynadığı “Ayı Teddy” canlı animasyon sevenler için.

TEHLİKELİ TAKİP (END OF WATCH)

Film, Los Angeles polis departmanın da çalışan iki genç polisin bir operasyondaki keşiflerinden sonra uyuşturucu mafyasının hedefi haline gelmelerini konu alırken, dostluğun, ailenin ve cesaretin önemini anlatıyor. Yakın dost olan Taylor ve Zavala, hergün çıktıkları devriye esnasında yaşadıkları bir olay onları geri dönülmez bir yola sokacak, hayatlarını alt üst edecektir. David Ayer’ın yönettiği başrollerini Oscar adaylı Jake Gyllenhaal ve Michael Pena’nin paylaştığı aksiyon-dram türündeki “Tehlikeli Takip”, ABD ile aynı anda ülkemizde de vizyona giriyor.

ARAF

“Bir filmi yapmanın yönetmenine yaşatabileceği en büyük tatmin karakterlerinin gözbebeklerinden içeriye girip oradan da daha derine dalabilmek, çekerken oyuncusundaki duyu ve düşünce dinamiklerini tetiklerken, sonra da seyircisiyle aynı hissiyatı paylaşabilmek, filmsel zamanla, akan zaman arasındaki algıda yaşanmışlık hissini yaratabilecek kadar izleyicisinin algısını zorlamak sanırım. Araf’ı yapmak bana bunları tek tek yaşattı.” Filmi ile ilgili düşüncelerini bu şekilde dile getiriyor Yönetmen Yeşim Ustaoğlu. 2008 yılında çektiği “Pandora’nın Kutusu” filmiyle San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film “Altın İstiridye” ve En İyi Kadın Oyuncu “Gümüş İstiridye” ödüllerini kazanan yönetmen Yeşim Ustaoğlu “Araf”ta, iki gencin arafta kalmış hikayesini anlatıyor. Zehra ve Olgun, bir otoban üstünde kurulu, her şeyin gelip geçici yaşandığı bir benzin istasyonunda, 24 saatlik vardiya usulüyle, hiç değişmeyen bir monotonlukta, sanki bir gün hayatlarının birden bire değişivereceği beklentisiyle, aslında yok olup gittikleri bir vakumun içinde, çalışarak yaşıyor. Bir gün aniden beliriveren bu beklenti acaba onları arafta kalmaktan çıkarabilecek midir? Sorusuna cevap arayan filmde Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Barış Hacıhasan rol alıyor.

SABAH YILDIZI: SABAHATTİN ALİ

Türk edebiyatının önemli ismi olan Sabahattin Ali’nin yaşam hikâyesini ve Türkiye’nin çalkantılı dönemlerini anlatan belgesel film, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye de çekildi. Çekim ve araştırmaları iki yıl sürdü. Belgeselde Sabahattin Ali’nin aşkları, düşünceleri, edebiyatçı yönü araştırıldı ve anlatıldı. Yakın arkadaşlarının yazarın öldürülmesine giden süreci de anlattığı belgeselde faili meçhul cinayetlere de yer veriliyor. Metin Avdaç’ın yönettiği ve Erkan Kırın, Emine Kolivar, Eva Maria Balkenhol ile Noah Hunter’ın oynadığı “Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” ünlü edebiyatçının hayatını farklı bir pencereden anlatıyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"6 yeni film vizyona girdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

6 yeni film vizyona girdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.