ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Büyük ödülü hangi yazar kazanacak?

Edebiyat dünyasının en önemli ödüllerinden Man Booker için 6 finalist açıklandı. Sir Peter Stothard'ın başkanlık ettiği jüri 12 kişilik liste içinden 6 finalisti belirledi.

12.9.2012

Büyük ödülü hangi yazar kazanacak?

3 kadın 3 erkek yazarın finale kaldığı listede; Türk okurların "Kurtlar Hanedanı" adlı kitabıyla tanıdığı İngiliz yazar Hilary Mantel favori aday olarak gösteriliyor. 16 Ekim’de açıklanacak ödülü kazanan yazar 50 Bin Euro ile ödüllendirilecek.

İŞTE O YAZARLAR
* Hilary Mantel
* Tan Twan Eng
* Jeet Thayil
* Deborah Levy
* Will Self
* Alison Moore

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.9.2012 23:59:49
Çok uzak doğulu ama. Düşündüm de, Arap Baharı yaşayan ülkelerden aday çıksaydı, ya da Afganistandan ya da İrandan, Filistinden bu sefer başka bir fikre kapılacaktım. Yine memnun olmayacaktım listeden. Bir Türk yazar...Orhan Pamuk Nobel'i aldı diye linç edilmek istenmişti değil mi? Galiba Batı dünyası sanatta her türlü ödülü hak ediyor...

Mesaj Yaz 12.9.2012 23:11:51
Jeet Thayil Hintli, Tan Twan Eng Malezyalı. Doğulu sayılırlar gibi.

Mesaj Yaz 12.9.2012 21:11:53
50 bin Euroya ne bozulmuşlardır ama :)) Bu listede bir Türk yazar en azından Doğulu bir yazar görmek isterdim.


Yorum Yapın

Büyük ödülü hangi yazar kazanacak? ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.