ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sultan hayatını kitap yaptı!

Türk Sineması'nın 'Sultan'ı ünlü sanatçı Türkan Şoray sinema hayatını anlattığı, 'Sinemam ve Ben, Türkan Şoray' isimli kitabının okuyucuyla buluşacağını söyledi.

7.9.2012

Sultan hayatını kitap yaptı!

Türk sinemasının ’Sultan’ı ünlü sanatçı Türkan Şoray, Antalya’da bir firmanın tanıtım toplantısına katıldı. Rixos Dowtovn Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan sanatçı, Antalya’nın hayatında özel bir yeri olduğunu belirtti. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini çok sevdiğini ve bayram tatilini bu kentte geçirdiğini hatırlatan Şoray, bundan sonraki yaşamını Antalya’da geçirmek istediğini dile getirdi.

ARTIK BU ACILARI YAŞAMAYALIM
Habercilerin Afyonkarahisar’daki patlamada 25 askerin şehit olması ile ilgili soruya Şoray, "Bu yaşananlar herkes gibi beni de etkiliyor. Bir anne olarak, şehitlerin annesini düşünüyorum. Onların çektiği acıyla kendimi özdeşleştiriyorum. Dileğimiz artık bu acıları yaşamamak. Bu kelimelerle anlatılır bir duygu değil. Eminim ki ülkemizdeki herkes bu acıyı paylaşıyor. İnşallah bundan sonra bu acıları yaşamayalım. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" diye cevap verdi.

SANAT ÇALIŞMALARI
Şoray, sanat hayatındaki projelerle ilgili olarak ise şu bilgileri paylaştı:
"Bu yıl biri yönetmen diğeri oyuncu olarak yer alacağım 2 filmim olacak. Yönetmenliğini yapacağım filmin konusu kadın olacak. Anneler, annelik, anneliğin problemleri, duyguları üzerine ağırlıklı bir proje olacak. Ayrıca, TRT kanalına ’Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’ dizisi başladı. Onun çekimleri devam ediyor."

HAYATINI KİTAP YAPTI
Türkan Şoray, bir kitap yazdığını ve bir ay içinde basılacağını belirterek,"Sinemam ve Ben, Türkan Şoray’ ismini verdiğim kitapta 15 yaşında başladığı sinema hayatında başından geçenleri hayranlarıma aktaracağım" dedi.

Şoray, 1977’de Necati Cumalı’nın eserinden beyazperdeye uyarlanan ve başrollerinde Kadir İnanır’la yer aldığı ’Dila Hanım’ filminin yıllar sonra yeniden ekranlara dizi olarak gelmesiyle ilgili ise, "Filmin diziye çevrilmesi hoşuma gitti. Demek ki güzel bir etki bırakmışız ki, tekrarlanıyor. Oyuncular başarılar ve ben çok beğeniyorum" açıklamasını yaptı.

Şoray’a katılımlarından dolayı plakette verildi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.9.2012 18:41:20
Dila Hanım bir roman. Neden "İyi bir etki yapmışız" diyor ki. Hadi öykü için de iki çift laf etse neyse diyeceğim.

Kitabı sinemayla ilgilenenler için etkili bir kitap olabilir belki.



Yorum Yapın

Sultan hayatını kitap yaptı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.