ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Altın Portakal onları unutmadı!

Metin Erksan ve Seyfi Teoman'ın anıları, film gösterimleriyle Altın Portakal'da yaşatılacak

27.8.2012

Altın Portakal onları unutmadı!

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 8 Mayıs’ta geçirdiği trafik kazasında henüz 35 yaşındayken hayatını kaybeden genç yönetmen Seyfi Teoman ile 4 Ağustos’ta hayata gözlerini yuman Türk sinemasının usta ismi Metin Erksan’ın anısı, düzenlenecek film gösterimleriyle yaşatılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle bu yıl 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Metin Erksan’ın kült filmi ’’Kuyu’’ ve Seyfi Teoman’ın yapımcıları arasında yer aldığı ’’Tepenin Ardı’’ filmleri ’’Özel Gösterimler’’ bölümünde ’’Kaybettiklerimizin Anısına’’ başlığı altında sinemaseverlerle buluşacak.

’’Kuyu’’

1987 yılında düzenlenen 24. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen Metin Erksan’ın senaryosuna da imza attığı Kuyu’da, Hayati Hamzaoğlu, Nil Göncü, Demir Karahan ve Aliye Rona gibi Türk sinemasının usta oyuncuları rol almıştı. Bir gazete haberinden uyarlanan filmde kırsal kesimde yaşanan karşılıksız bir aşkın trajik sonu ele alınıyor.

’’Tepenin Ardı’’

Seyfi Teoman’ın yapımcıları arasında yer aldığı, yönetmen Emin Alper’in ilk filmi olan ’’Tepenin Ardı’’ ise 18. Saraybosna Film Festivali’nde ’’Jüri Özel Ödülü’’, 31. İstanbul Film Festivali’nde ’’En İyi Film’’,’’En İyi Senaryo’’ ve ’’FIPRESCI’’ ödüllerine değer görüldü. Film, 62. Berlin Film Festivali’nden ise Caligari Ödülü ile döndü.

Emekli olduktan sonra babadan kalma arazisini işlemeye başlayan, küçük çapta hayvancılıkla da uğraşan birinin, komşusu Yörüklerle yaşadığı sorunların anlatıldığı film, ’’Western’’ filmini andıran atmosferi ve mekan kullanımıyla gerilim dolu bir aile dramını işliyor ve egemen erkek kültürü mercek altına alınıyor.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Altın Portakal onları unutmadı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Altın Portakal onları unutmadı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.