ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ünlü Monet Tablosundan Esinlenen Bahçeye Akın

New York'ta Fransız ressam Claude Monet'nin "Nilüferler" tablosunun bir kopyası olarak tasarlanan bahçeyi iki ayda 100 bin sanatsever gezdi

28.6.2012

Ünlü Monet Tablosundan Esinlenen Bahçeye Akın

Güller ve hezaren çiçekleri ile kaplı yemyeşil bahçenin ortasındaki nilüferlerle bezenmiş göletin üzerinde bulunan küçük köprüden yürüyenler, kendilerini bir tablonun içinde yaşıyormuş gibi hissediyor. Bu sıra dışı hissiyata kapılmak isteyen ABD’liler soluğu New York kentinde bulunan Bronx bölgesinde alıyor. Mayıs ayında kapılarını ziyaretçilerine açan bu mistik sergi, ünlü Fransız ressam Claude Oscar Monet’nin "Nilüferler" tablosunun kopyası olarak tasarlandı. İzlenimci ressam Monet’nin canlı tablosunu, iki ay içinde 100 bin şanslı sanatsever ziyaret etti. 86 yaşındayken akciğer kanserinden hayatını kaybeden Monet’nin 1906’da Giverny’deki bahçesinde yaptığı tablonun, kopyası otoritelerden de tam not alıyor.

150 BİTKİ TÜRÜ VAR
Sanatçının 1900’lerin başında nilüfer serisinin en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen tablosunun canlısını sergileme fikrini ortaya atan Paul Tucker, "Ziyaretçilerimiz, Monet’nin nilüfer izlenimlerini canlı canlı hissediyor. Onun tablosunda kullandığı çiçeklerin aynılarını sergiliyoruz. Doğal sirkülasyonundaki canlı çiçekler her gün değişiyor. Biz de onların Monet tablosundaki gibi kalmaları için her gün büyük uğraş veriyoruz. Yaklaşık 150 farklı türden bahsedebiliriz. Japon akağaçları ile salkım söğütlerini, tablodakilerle aynı renk tonlarında olması için çok uzun uğraşlar sonunda seçebildik" diyor.

MONET’NİN ÇİÇEKLERİ BİR ARADA
New York Botanical Garden’daki sergi 21 Ekim’e kadar açık kalacak. Ziyaretçiler bahçede, Monet’nin 1906’da yaptığı "Nilüferler" tablosunun canlandırmasının yanı sıra, sanatçının resimlerinde sıkça kullandığı birbirinden farklı özel çiçekleri de görme şansına sahip.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Ünlü Monet Tablosundan Esinlenen Bahçeye Akın" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ünlü Monet Tablosundan Esinlenen Bahçeye Akın ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.