ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'un Fethi coşku ile kutlandı

İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü için Haliç'te düzenlenen su, ışık, lazer ve ses gösterileri büyüledi.

30.5.2012

İstanbul'un Fethi coşku ile kutlandı

İstanbul’un fethinin 559. yıldönümü, Haliç’te görkemli bir törenle kutlandı. Geceye su, ışık, lazer ve ses gösterileri ile birlikte mehteran takımının konseri damgasını vurdu. Kutlamaları kadın, erkek, çocuk birçok vatandaş büyük bir beğeni ile izledi.


Su gösterisi çerçevesinde 3 dev su perdesi, 118 hareketli su pompası ve 3 adet gayzer su pompasıyla Haliç’in suları hareketlendirildi.

Işık ve lazer gösterisinde de 96 robot ışık, 40 gökyüzü tasarlayıcısı ve 16 adet lazer kullanıldı.

Öte yandan, 10 bin 800 adet havai fişeğin kullanıldığı gösteri sonrasında 3D tekniğiyle hazırlanan ve Faruk Aksoy’un yönettiği ’’Fetih 1453’’ filmi, 1088 metrekare dev ekranda 8 projeksiyon cihazı kullanılarak gösterildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü tarafından verilen konserin ardından da havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"İstanbul'un Fethi coşku ile kutlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'un Fethi coşku ile kutlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.