ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Shrek Van'a Geliyor!

Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini ilk kez ve Türkçe olarak izleyici ile buluşuyor. İstanbul'un ardından ilk durak Van!

19.5.2012

Shrek Van'a Geliyor!

Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. yılını kutlarken, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini ilk kez ve Türkçe olarak izleyici ile buluşturuyor. Müzikal İstanbul’un ardından gerçekleştirilen Anadolu turnesine Van ile başlıyor.

Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, 23 Mayıs 2012, Çarşamba günü Van Devlet Tiyatrosu Çadırı’nda sahnelenecek. Van’da 23 Mayıs 2012, Çarşamba saat:12.00 ve saat:15.00’te iki ayrı oyun halinde gerçekleştirilecek gösterinin biletleri, Van Devlet Tiyatrosu önünde oyundan bir gün önce 10.00-18.00 saatleri arasında kurulacak olan Akbank Çocuk Tiyatrosu standından temin edilebilir.

Shrek Müzikali, Van’ın ardından 25 Mayıs 2012, Cuma günü Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nda; 26 Mayıs 2012, Cumartesi günü Adana Şehir Tiyatrosu’nda; 27 Mayıs 2012, Pazar günü Kayseri Kültür Merkezi’nde; 28 Mayıs 2012, Pazartesi günü Ankara MEB Şura Salonu’nda ve 29 Mayıs 2012, Salı günü Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

David Lindsay-Abaire’in yazdığı, Jeanine Tesori’nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe’ye çevrildi. Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu’nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Emin Ünal, dekor tasarımını Gamze Kuş, kostüm tasarımını Ufuk Ersan, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor.

15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"Shrek Van'a Geliyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Shrek Van'a Geliyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.