ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Editörden... "Annemdeniz"

Dünyanın en güzel sözcüğüdür ANNE! Tüm annelerin günü kutlu olsun...

14.5.2012

Editörden...


Dünyanın en güzel sözcüğüdür ANNE!


Bugün “anneler günü” ve bir yanım gülerken bir yanımı üzen çokça tarafı da var… Küçükken özellikle kız çocuklarının annelerinden duyduğu bir cümle vardır. “Anne olunca anlarsın”. Doğruluğunu ancak yıllar sonra ya annesiz kalınca ya da gerçekten anne olunca ya da evladını kaybedince anlaşılacağı kesin bir cümle bu. Bazen şu hayatta yaşamadan öğreneceğimiz durumlar vardır ya, işte onlardan biri bu olsa gerek.


Genelde böyle senenin sadece tek bir günü kutlanan ama her defasında yapılan tek bir dalga konusu vardır. O da “yılda bir kez mi annenizi anıyorsunuz, bu günler saçmalık, halbuki senenin her günü anneler günü” denir ama uygulanmaz. Şimdi siz onu bunu bırakın zaten, senenin her günü anıyor bile olsanız hediye almıyorsunuzdur. Bırakın bari bugünü şikayetsiz, söylenmeden ve mutlaka güler yüzle geçirin.


İnsanlar sahip oldukları şeylerin kıymetini kaybetmeden asla anlamaz… Bu yüzden hazır hayattayken ve yanınızdayken, sesini duyabiliyorken, elini tutabiliyorken, kucaklayabiliyorken bu fırsatınızı değerlendirin. İlk defa değil belki ama çok kırgın bir şekilde yazıyorum bu yazımı. Annemi geçen Ramazan Bayramı’ndan beri görmüyorum. Nasıl özlediğimi anlatamam. Anlatmamı sağlayacak tek kelime bile yok!


Anneler için de çok zor bir gün olabilir. Evladını kaybeden, kalbinin yarısını söken kadınlarımız var bizim. Onlarında en azından bir buket çiçekle geleceğini hayal ettiği, yollarını gözleyecekleri, asla gelmeyeceğini bildikleri çocuklarının acısını tazeleyecekler.


Şimdi daha fazla uzatmadan. - Çünkü ben günümü ağlayarak geçireceğim. – Öncelikle elbette kendi annemin, sonra tüm annelerin, anne adaylarının gününü yürekten kutluyorum.


Anne deyince akan sular duruyor bende. Ben de dünya bile duruyor aslında. Şiir dosyam 2 yıldır hazır ama yayınlama konusunda çokça kararsız kalıp, sonra tamamen vazgeçtim. Şiir dosyamın adı “annemdeniz”. Annemden alabildiğim her şeyi denize benzetip yazmaya çalıştığım, çokça yaralandığım, bazen sevindiğim, içine düştüğüm, özlediğim, hasretliğim, kaybettiğim, kazandığım, her duygumu sakladığım dosyama ismini veren şiiri armağan edeyim. Tüm annelere sevgimle…


Kaybetmeden kıymetini bilin annelerinizin. Çünkü kaybedince çokça anlıyorsunuz!




annemdeniz



yüreğini defalarca dinler misin anne
sırrını öğrenmeden denizlerin

usulca sevişir gidip geldikçe kıyılara
rüzgârla getirir kokusunu dünyanın.

matemini dindirir misin martıların
sarılır mı yaraları, kuşanır mı aşkla bir daha!

dalgaları şımartır mısın yeniden
göğe uzanan renkli bir uçurtmayla

aklımda uyuyan denizleri
çığlık çığlığa dalgalandırır mısın anne

söyle… yamanır mı kuş sürüleriyle gök
gemilerle deniz, insanla yeryüzü…



banukalyoncu





Saygımla... Sevgimle. Her birinizi öpüyorum.


Fotoğraf: Bade Kalyoncu


Yorumlar
Mesaj Yaz 17.5.2012 22:54:38
:(

Mesaj Yaz 15.5.2012 22:21:29
Şiiriniz ve dilekleriniz için teşekkürler.Tüm annelere saygı ve sevgilerimle.

Mesaj Yaz 15.5.2012 09:57:54


Canım benim, kuzum benim...

Seni doğurduğu için çok seviyorum anneni ve sevgiyle öpüyorum ellerinden..:))

Teşekkürler...


Mesaj Yaz 13.5.2012 14:32:56
şiirinizi ve anneler gününüzü kutlarım..saygımla...

Mesaj Yaz 13.5.2012 02:19:18


anne ruhunu yüreğinde taşıyan herkesin her günü kutlumutlu olsun...

annenDeniz'e Bade'ye de selamlar sevgilerimle teşekkürler sevgili Banu..:)




Mesaj Yaz 13.5.2012 01:41:31
sayın editör(Banu Kalyoncu) sizinde anneler gününüz kutlu olsun.. Allah evladınızı bağışlasın ve nice anneler gününe erişmeniz dileğimle.


Yorum Yapın

Editörden... "Annemdeniz" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.