ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Çığlık' Tablosuna Rekor Fiyat

Dünyanın en ünlü tablolarından biri olan Edvard Munch imzalı 'Çığlık' rekor bir fiyatla açık artırmaya çıkıyor

2.5.2012

'Çığlık' Tablosuna Rekor Fiyat

Norveçli Ressam Edvard Munch’ın neredeyse 120 yıl önce çizdiği ’Çığlık’ herkes tarafından bilinen bir efsane. Dört versiyonu bulunan tablolardan üçü Norveç devlet korunurken dördüncü tablo yarın açık artırmaya çıkıyor.

Müzayedenin yapılacağı New York’taki Sotheby açık artırma için 60 milyon euro (yaklaşık 140 milyon lira) başlangıç fiyatı açıkladı. Uzmanlar şimdiden bir dünya rekoru bekliyor.

Picasso’nun bir tablosu iki yıl önce 106,5 milyon dolara Jackson Pollock’ın "No. 5" adlı toblosu ise beş yıl önce 140 milyon dolara alıcı bulmuştu. Ancak bu tablolar çık artırmaya çıkmadan satılmıştı.

Munch’ın ’Çığlık’ı 1895 yılında yaptı. Resmin şu anki sahibi Peter Olsen’ın babası Thomas Olsen, Munch’ın komşusuydu ve tabloyu 1937’de ondan satın aldı.

MONA LİSA’DAN SONRAKİ EN ÜNLÜ TABLO

Ntvmsnbc’nin haberine göre; tabloyu açık artırmaya çıkaran Peter Olsen’ın hedefi Edvard Munch adına bir müze kurmak. Müzayede evinin iddiasına göre ’Çığlık’, ’Mona Lisa’dan sonra dünyanın en ünlü tablosu.

Ekspreyonizmin en güçlü eserlerinden biri olarak kabul edilen ’Çığlık’ta ressam, bağıran ve ellerini başına götüren bir figürü resmediyor. Arka planda yürüyüş yapanlar ve tekneler yer alıyor.

Norveç’teki müzelerde tutulan ’Çığlık’ tablolarından ikisi çalınmış ancak tablolar bulunduklarında büyük hasar görmüştü. Yarın açık artımaya çıkacak olan tablo ise oldukça iyi durumda.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.5.2012 20:43:07
O maske buradan geliyor demekki. Bilmiyordum, teşekkürler haberi verenlere yine:)

Mesaj Yaz 3.5.2012 20:42:11
Az sonra birşeyler karalayıp evin temeline gömeceğim. Biz görmedik torunlarmız ihya olsun bari 200 yıl sonra.

Mesaj Yaz 2.5.2012 17:22:12
Milyonlar söz konusu. Merakım bu değerler nasıl biçiliyor ki bu eserlere. Yapıuldığı zamanlar değeri fazla olmayan ve hatta yapana dahi fazla fayda sağlamayan resimler asırlar sonra değer biçilemez oluyor.. Zaman mı acaba en büyük değer bu esserlerde ne dersiniz? :))

Mesaj Yaz 2.5.2012 17:21:17
Milyonlar söz konusu. Merakım bu değerler nasıl biçiliyor ki bu eserlere. Yapıuldığı zamanlar değeri fazla olmayan ve hatta yapana dahi fazla fayda sağlamayan resimler asırlar sonra değer biçilemez oluyor.. Zaman mı acaba en büyük değer bu esserlerde ne dersiniz? :))


Yorum Yapın

'Çığlık' Tablosuna Rekor Fiyat ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.