ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Elif Şafak, Dünya Kitap Günü'nde

Shakespeare’in hem doğum hem ölüm yıldönümü olarak kabul edilen Dünya Kitap Günü’nde, İngiltere’de 1 milyon kitap okurlara bedava dağıtıldı.

26.4.2012

Elif Şafak, Dünya Kitap Günü'nde

Bu kitapların önemli bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, gecede yirmi yazar hem kendi hem de Shakespeare’in eserlerinden bölümler okudu. Etkinlikte konuşma yapan Elif Şafak, "Bizde de benzer etkinlikler düzenlenmeye başlandı ama henüz emekleme devresinde. Kitap kampanyalarının artmasını yürekten arzu ediyorum" dedi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 30.4.2012 13:04:16
Rabiam, Aynurcum, Teşekkür ederim güzel yüreğinize.
Bana Bu kadar çok okuma bunayacaksın diyorlar :)) okuduklarınla yaşadıklarını karıştırırsın bir birine yakında diyorlar :))) Ama ben yinede okuyorum... Sevgiler size geleceğin vaad eden Yazarları.


Mesaj Yaz 29.4.2012 10:32:54
Bencede sevgili inci şimdi okuyorum yazını sevgili dostum, arkadaşım bende elinden tutanı olduğuna inanıyorum evet. Fakat yaşla alakası yok başarının..Geçen gün bir takvim yaprağı bulup okudum, yeni kıtayı keşfeden adam ellisinden sonra bunu başarmış. Hatta ünlü ressamlar, yazarlar ve kuduz aşısını bulan pastör dahi hepsi altmışın üzerinde.. Demekki insan yaşlandıkça başarı oranı artıyor eğer özde yetenek varsa iyice oturuyor bu yüzden pes etmemeli ileri daha ileri inşallah arkadaşlar..

Mesaj Yaz 28.4.2012 22:59:11
Hııım Elif Şafak okuduğum aşk adlı romanda bende kızım gibi pek bir şey bulmadım..Başka romanlarınıda okumadım ben felsefik yazılardan etkilenmiyorum zaten.

Mesaj Yaz 27.4.2012 21:13:01
Sevgili İnci, okumamış olayım bunları. Yazmanın yaşı olur mu? Asıl olgunluk yaşlarını beklemeli insan dolu dolu yazabilmek için...Bence yaz. Hiç değilse biriktirdiğin anıları. Ben senin çok güzel yazdığını bilenlerdenim. Şimdi bu kısım pek bu tür şeylerin konuşulacağı bir platform değil ama, olsun söylemek geldi içimden. İnandığın için ise minnettarım. Hayırlısı Allah'tan diyelim. Sevgiler tekrar.

Sinem, ben okuduğum yazarın herşeyine dikkat ederim. Nerelere, kimlere hizmet ediyor özellikle dikkat ettiğim noktadır. Çünkü ben edebiyatın bir misyonu olduğu inancındayım. Ve o yazarların çoğu bir ideoloji için yazıyor. Hepsinin subliminal ya da apaçık mesajları var. O yüzden sadece cümlelere değil, arkasındaki niyete de bakarım...Hele Elif Şafak söz konusu ise...Çok başarılı olduğunu hep söylüyorum. Ulaşılmaz değil. Bence sen onu sollarsın:))) Sevgiler.


Mesaj Yaz 27.4.2012 17:00:30
Mutlaka bir elinden tutanı olmuştur. Şansı bir yerde ona öncülük etmiştir..
Ben her ikinizden de umutluyum ve gerçekten yazmayı beceriyorsunuz..
siz harıkasınız sakın pes etmeyin ve lütfen hayal gücünüzü zorlayın, düşlerinizi yazın. Çünkü onlar gerçekten çok ilginç oluyorlar ve sıradışı...
Ben yazmayı çok sverdim. Şimdi okumayı seviyorum. Ben yazma fırsatımı kaçırdım. Artık sıardanlaştı bütün herşey.. Sizler çok daha gençsiniz ve hayal gücünüz çok derin ve geniştir bilirim.
Başarılar Sevgili ediplerim benim.....


Mesaj Yaz 27.4.2012 12:34:00
Çok sağ olun:)

Elif Şafak'ı çok seviyorum ben:) Salt yetenek ya da değil orası beni çok ilgilendirmiyor. Ben okuduklarıma bakıyorum, okuduklarımım beni sarıyor, kucaklıyor.

Yalnız
"Hımm. Çok hayırsever. Allah onu edebiyatımızdan eksik etmesin. Amin."
yorumuna da epeey bir güldüm, çok hoşsun Aynur :))))


Mesaj Yaz 27.4.2012 05:07:54
Teşekkürler sevgili İnci. Elif Şafak elbette başarılı bir yazarımız. Ama olduğu yere salt yetenekle gelmiş olabileceğine inanmıyorum. Sinem'den ben de umutluyum. Ama şiirde daha çok:)) Allah herkesin yolunu açık etsin inşallah.

Mesaj Yaz 26.4.2012 14:29:59
Sinem ve Aynur her ikinizde çok güzel yazıyorsunuz ve Sinem senden gerçekten umutluyum ben. Başarılar dilerim her ikinizede..... Elif Şafakta başarılı bir yazar.

Mesaj Yaz 26.4.2012 12:42:59
Hımm. Çok hayırsever. Allah onu edebiyatımızdan eksik etmesin. Amin.

Mesaj Yaz 26.4.2012 11:50:11
Elif Şafak.. Tanışacağım bir gün, görürsünüz .p



Yorum Yapın

Elif Şafak, Dünya Kitap Günü'nde ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.