ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ressam Polis Sergi Açtı!

Adana'da 20 yıllık polis memuru Refik Güney, yağlıboya resim sergisi açtı.

13.4.2012

Ressam Polis Sergi Açtı!

Adana Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Refik Güney’in (46) yağlı boya resimlerden oluşan 20 eseri, Adana Emniyet Müdürlüğü, Sualtı Grup Amirliği’nde sergiledi.

Serginin açılışına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Çocukluğundan buyana resim yapmaya ilgisi olduğunu söyleyen Güney, liseden mezun olduktan sonra ressam ya da resim öğretmeni olmak istediğini ancak polislik mesleğini seçtiğini söyledi. 2007 yılına kadar çok az sayıda yağlı tablo yapabildiğini belirten Güney, "Resim yapıp sergi açmak içimde hep bir görev olarak kalmıştı. Maddi olarak biraz kendime geldikten sonra hayallerimi fırçayla tablolara dökmeye başladım" dedi.

Ressam olarak Osman Hamdi’den etkilendiğini kaydeden Güney, doğa, tarihi ev, portre resimleri yaptığını söyledi. Güney, "Ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Bu bana Allah’ın vermiş olduğu bir yetenek. Benim iki kızımda da resim yeteneği var. Benim bu yeteneğimden faydalanmak isteyen olursa özellikle okullarda çocuklara faydalı olmak isterim" diye konuştu.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.4.2012 12:39:54
Bu bir yetenek ne mutluki kardeşim Allahımızın verdiğinin farkında bu yeteneği..Bence mesleği ne olursa olsun herkesin özel bir veya iki yeteneği oluyor başarılar fırçasının görsel şöleni hiç bitmesin..

Mesaj Yaz 14.4.2012 17:16:16
ummadığınız yerde ne güzellikler olabiliyor, ne güzel iyiki var böylesi insanlar

Mesaj Yaz 14.4.2012 00:01:20
Kutlarım bu güzel çalışmanızı refik bey,hayırlı uğurlu olmasını dilerim.Saygılarımla


Yorum Yapın

Ressam Polis Sergi Açtı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.