ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Karadeniz’in ilk Kitap Fuarı Ordu’da Yapıldı

Ordu Kitap Fuarı ilk olmasına rağmen başarılı geçti. Önümüzdeki yıl ikincisi için umutlandık..

7.4.2012

Karadeniz’in ilk Kitap Fuarı Ordu’da Yapıldı

Orhan Düzgün, Erkan Gülderen, Ümit Yaşar Gözüm, Metin Celal, Yemen Bayrak, Hayati Bayrak ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay... Bu isimler bundan yaklaşık 4 ay önce, “Ordu ilinde bir kitap fuarı olur mu olmaz mı?” diye kendi aralarında görüşmelere başladılar.

Ordu Kitap Fuarı’na 52 yayınevi katıldı
Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Edebiyat Kütüphanesi’nde ilk görüşmeyi Ümit Yaşar Gözüm, Erkan Gülderen ve Metin Celal ile birlikte yaptık. Önce tarih konusunda mutabık kaldıktan sonra Türkiye’nin yayıncı birlikleri olarak üyelerimize duyuru yaptık. İlk başta çok rağbet olmamasına rağmen gün geçtikçe müracaatlar çoğaldı ve Ordu İl Kültür ve Sanat Merkezi’nde boşluk bırakmamacasına 52 yayınevi fuar yolculuğuna başladı.
Fuarı yayıncılara cazip kılan bir husus da Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün büyük destekleri idi. Yayıncılara yerler ve standlar ücretsiz verildi. Konaklama giderleri valilik tarafından karşılandı. Arkadaşlarımız sadece ulaşım ve diğer giderleri karşıladılar. Bu arada Ordulu Mars Nakliyat kolilerin Ordu’ya taşınmasını üstlendi. Kitap fuarının logosunu Alameti Farika isimli büyük reklam ajansının ortaklarından, Ordulu grafik sanatçısı Uğurcan Ataoğlu yaptı.

Fuarlar arttıkça yayınevlerinin meşguliyeti de artıyor
Kitap fuarları yakında yayıncılar için ayrı bir sektör ve iş kolu haline gelecek. TÜYAP yetkilileri, Türkiye’de düzenledikleri İstanbul, Bursa, İzmir, Adana ve Diyarbakır kitap fuarlarına bu yıl Antalya’yı eklediler. Önümüzdeki sene büyük ihtimalle Kayseri de TÜYAP’ın kitap fuarı düzenlediği iller içerisinde olacak.
TÜYAP dışında Beyazıt ve Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen kitap ve kültür fuarı, Kocaeli Kitap Fuarı, Ordu Karadeniz Kitap Fuarı, Ankara Kitap Fuarı, Malatya Kitap Fuarı da yayıncıların listelerine aldıkları fuarlar. Yayınevleri açısından yurt içi ve yurtdışı kitap fuarları ciddi bir meşguliyet haline geliyor. Fuarlar için özel ekipler oluşturmak gerekecek.

Ordulular şehrin tanıtımı için neden gayret göstermiyor?
28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Ordu Kitap Fuarı, ilk olmasına rağmen başarılı geçti. Önümüzdeki yıl ikincisi için umutlandık. Bu sene yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı biliyoruz. Bu bilinçle ikinci fuar için hazırlıklarımızı şimdiden yapmaya başlayacağız. Çünkü karşımızda yayıncının ihtiyaçlarını bilen, kitapları çok seven insanlar var.

Bu arada Ordu’lu arkadaşlarıma seslenmek istiyorum:
Ordu çok şirin ve güzel bir şehir. Herkesin söylediği gibi sahil ve denizle barışık olan tek Karadeniz şehri. Ordu’nun fındığı kadar meşhur bir de Boztepe’si var. Geçen yıl teleferik yapılmış. Yaklaşık 3-4 dakika süren keyifli bir yolculuğun ardından Ordu’ya tepeden bakabiliyor ve manzaranın keyfini çıkartabiliyorsunuz.
Sevgili Ordulular, bu kadar güzel bir şehrin tanıtımı için neden gayret göstermiyorsunuz? Neden Ordu’nun tanınmasına yardımcı olmuyorsunuz? Ordu’yu elinizden almamızdan mı korkuyorsunuz?
Neden?

Kaynak:dunyabizim.com

Yorumlar
"Karadeniz’in ilk Kitap Fuarı Ordu’da Yapıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Karadeniz’in ilk Kitap Fuarı Ordu’da Yapıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.