ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İşte Başroldeki İsim

Osmanlı İmparatorluğu'nun son sultanı Vahdettin'in hayatı dev bir prodüksiyonla beyazperdeye aktarılıyor. 2013'te çekimlerine başlanacak olan filmin başındaki isim ise Mahsun Kırmızıgül...

31.3.2012

İşte Başroldeki İsim

Dünyaca ünlü yardımsever Gandhi’nin Pera Palas’ta düzenlenen kitap tanıtım gecesinde bir ara hava almak için terasa çıktım. Tam karşımdaki masada ünlü tiyatrocu ve son dönemde atv ekranlarında izlenme rekorları kıran "Hayat Devam Ediyor" dizisinin Abbas Ağa’sı Rana Cabbar’ı görünce yanına oturdum. Bir süre hoşbeşten sonra yeni projeleri olup olmadığını sorduğum Cabbar bana bomba projeden söz etti. Mahsun Kırmızıgül’ün son Osmanlı İmparatoru Vahdettin’in filmini çekeceğini anlatan Cabbar, "Dev bir prodüksiyon olacak, yabancı ekipler de gelecek. Ortak yapım düşünülüyor. Ama sete inmeye en az 1.5 yıl var" diye söze başladı. Şu anda filmin senaryosunun yazılmaya başlandığını ve bu ekibin başında olduğunu anlatan Cabbar, "Tretmanları hazırlamaya başladım. Danışman olarak Prof. Metin Hülagü’nün de içinde bulunduğu bir grup uzman, araştırmacı ve tarih profesörleri var" dedi. Filmin konusu hakkında da ipuçları veren Cabbar; filmin, Vahdettin’in anne ve babasını kaybettiği ilk gençlik yıllarında başlayacağını ve Vahdettin’in San Remo’da son günlerini geçirirken geçmişi hatırlaması ve geri dönüşlerle anılarının aktarılması şeklinde ilerleyeceğini anlattı. Cabbar, "Flashbacklerle ilerleyecek olan filmde son imparatorun hayatıyla birlikte I. Dünya Savaşı sonları, Sevr Anlaşması, Mondros Mütakeresi, İttihat ve Terakki, paşaların Anadolu’ya geçişi, Mustafa Kemal’in milli mücadeleyi başlatması, Malaya gemisiyle kaçış süreci ve hazin son da beyazperdeye aktarılacak" dedi.

KADRO BELİRLENİYOR
Duayen oyuncu bu dev prodüksiyon için daha fazla bilgi vermedi ama biraz araştırınca filmde rol alması planlanan isimler hakkında da bilgi edindim. Henüz isimler netleşmese de Mahsun Kırmızıgül uzun bir aradan sonra Beren Saat ile bu proje için tekrar buluşacak. Vahdettin’i beyazperdede canlandıracak isim için de sevilen oyuncu Fırat Tanış düşünülüyor. Filmin sürpriz isimleri arasında "Hayat Devam Ediyor" dizisinin genç oyuncusu Meltem Miroğlu, Ali Ersan Duru, Mustafa Alabora ve Rana Cabbar da var.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.4.2012 01:39:11
Bu işin de cılkını çıkarmazlar umarım...Söz konusu yönetmen Mahsun Kırmızıgül ise, ister istemez önyargılı oluyor insan.
Hayırlısı...


Mesaj Yaz 1.4.2012 13:53:51
Umarım Fetih filmi gibi muhteşem olur atalarımıza hak ettikleri saygı gösterilir..

Mesaj Yaz 31.3.2012 21:21:18
Yahudi parasıyla çekmezler umarım... Yarihi de yıllarca okuduğumuz masallara gömmesinler de...Yoksa amaçlarının ecdadın üzerinden para kazanmak olmadığına inanalım...


Yorum Yapın

İşte Başroldeki İsim ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.