ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şanlıurfa'ya Dev Kültür Merkezi

Kültür Bakanlığı Şanlıurfa'ya dev kültür merkezi yapımı için ödeneği çıkarttı. Projesi hazırlanan merkezin ihalesi gelecek ay yapılacak. İşte Projenin detayları...

20.3.2012

Şanlıurfa'ya Dev Kültür Merkezi

İl Özel İdaresi güneyinde mülkiyeti hazineye ait 10 dönümlük arsa, 10 yıl önce Kültür Merkezi Yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmişti. Ödenek bulunamadığından o günden bugüne yatırım programına alınamayan Kültür Merkezi Projesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimi sonucu projelendirildi. Başbakanlık GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa Merkezde yapılması planlanan Kültür Merkezi Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2011 yatırım programına alındı. Kültür Merkezi Projesinin Yapım ve Uygulama (İnşaat) İşi için ilk etapta 6 milyon beşyüz bin liralık ödenek Şanlıurfa İl özel İdaresi Genel Sekreterliği hesabına aktarıldı.

2013’te ise hizmete girecek olan Kültür Merkezinde; Çok Amaçlı Salonlar, Konferans Salonları, Fuayeler, Okuma Salonları, Sergi Salonları, Müzik Çalışma Mekânları, Halkoyunları Çalışma Mekânları, Tiyatro Çalışma Mekânları, Kültür-Sanat Kurs Atölyeleri, Teknik Mekânlar ve hizmet birimlerinin yer aldığı mekânlar bulunacak. Ayrıca Kültür Merkezi yanına açık hava etkinlikleri için 5000 kişilik bir Anfi Tiyatro da planlanıyor.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.3.2012 19:44:56

Bu projeyi destekleyenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Urfa dünyanın en eski medeniyetlerinin bulundugu yerdir
Sanatsal akımların yoğun yaşandığı bu şehrimize bu tur
Projelerin devamını dilerim.
Benim bu güzel şehrime Urfama hayırlı ugurlu olsun.


Mesaj Yaz 20.3.2012 13:03:49
Kültür ve Medeniyet şehrine yakışan proje hayırlı olsun..


Yorum Yapın

Şanlıurfa'ya Dev Kültür Merkezi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.