ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ailesiyle Kahvaltı Etmek: Mutluluk Bu!

Herkes sofradadır. Tüm aile fertleri. Birbirine ekmek, tuz uzatılır. Evet, orası mutlu bir yuvadır.

15.2.2012

Ailesiyle Kahvaltı Etmek: Mutluluk Bu!

Hepimiz bir aile sıcaklığına sığınırız. İş hayatının yoruculuğundan, yeşil ışığın bir türlü yanmamasından, kornalardan, hele ki akşam trafiğinde hiç susmayan kornalardan, caddenin çamurundan, haftanın yorgunluğundan, egzos kirliliğinden, buz gibi kış sabahlarından bir ailenin sıcaklığına sığınırız.

Ne güzeldir ailecek yapılan kahvaltılar
Koştur koştur hazırlanılan günler, aynı evde bile birbirini görmenin pek mümkün olmadığı zamanlar; otobüste, vapurda, tramvayda bir simit poğaçayla geçiştirilen kahvaltılar… Bütün bunlara aslında katlanma gücü veren şey sımsıcak bir evde ailecek yapılan bir kahvaltıdır.
Çayın kokusu sarar önce evi. Sonra patates kızartması, peynirli börek kokusu… Taze ekmek almak evin en küçüğüne düşer. Mızmızlana mızmızlana gider bakkala o da. Annenin ‘Kahvaltı hazır!’ çağrısıyla herkes alır sofradaki yerini. Çay karıştırma sesleri, gülüşmeler, birbirine ekmek tuz uzatmalar derken koyu bir muhabbet kurulur. Annenin eli Fatıma annemizin, Ayşe annemizin eli olmuştur, her şey öyle lezzetlidir. Tadına doyum olmaz bir şeyin. Muhabbet uzar, kahvaltı uzar uzar gider. Kimse kalkmak istemez o sofradan. Çayın biri biter biri gelir.

Aile kahvaltısı şifalıdır
Her şeyin sıkıntısını giderir ailecek yapılan bir kahvaltı. İyileştirici bir şeyler vardır o sofrada. Anne sıcaklığı mesela, sevgi dolu bakışlar, hayatın en güzel, en özenli, en samimi şeyleri... Babanın anlattığı o doyumsuz hikayeler, kardeşin muzip esprileri vardır.
Mutlulukla bir ilgisi olmalı

"Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem;
ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" diyor ya Cemal Süreya, işte mutluluğun ailecek yapılan kahvaltılarla daha bir çok ilgisi olmalı.

Emine Şimşek Süren bir aile kahvaltısını andı.
Kaynak: dunyabizim.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 14.2.2012 10:11:22
Aile kahvaltıları...Hem iyi hem acı şeyler anımsatıyor bana. Ama hiç bir yemek birlikte yenen bir kabuk ekmekten lezzetli değildir.

Mesaj Yaz 13.2.2012 12:31:14
Heyhaat;Ne güzeldi geçmişte ana ve babalarımızla yaptığımız kahvaltılar?Bugünse çocuklarımızla yaşıyoruz o duyguyu,yarınsa kimbilir?belkide torunlarla kahvaltı daha başka olur.Ama o lokmaların içinde "AH"yoksa ve şerefle kazanıldıysa lezzetine doyum olmaz.

Mesaj Yaz 13.2.2012 11:55:44
ailecek yapılan kahvaltının tadını en lüks rastorantlarda bile bulamayız.ah neler vermezdim bir güncük bile olsa geçmişe dönüp anacığım ve abilerimle kahvaltı yapmak için


Yorum Yapın

Ailesiyle Kahvaltı Etmek: Mutluluk Bu! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.