ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Fatih'i Oynayan Adam Kim?

Tiyatrocu Devrim Evin, 17 Şubat'ta ilk kez beyaz perdede boy gösterecek. "Kim bu adam?" diye merak edilen Evin "Bu rolü tanınmadığım için aldım" diyor

4.2.2012

Fatih'i Oynayan Adam Kim?

Çekimleri üç yıl süren, 17 milyon dolarlık bütçesiyle Türk sinemasının en pahalı filmi olarak lanse edilen ’Fetih 1453’ün başrol oyuncusu Devrim Evin; "Piyasada bilinmeyen, harcanmamış, temiz bir yüz olduğum için Fatih Sultan Mehmet rolüne ben seçildim" dedi. "Kim bu adam?" diye merak edilen 33 yaşındaki Evin, hakkında bilinmeyenleri Yeni Aktüel’den Neslihan Perker’e anlattı...

FATİH AKSOY’U ETKİLEDİM
Hacettepe Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde okudum. Tiyatro sevdalısı olduğum için kariyerimi tiyatro oyunculuğu üzerine inşa etmeyi tercih ettim. 10 yıl boyunca toplam 26 oyunda rol aldım.
Kerkük katliamını anlatan bir filmde oynamak için İstanbul’a görüşmeye geldiğim gün, Cihangir’de ’Fetih 1453’ün cast çalışmasını yapan kişilerle karşılaştım...
Ertesi gün firmaya gittim. Bana bir tekst verildi, Faruk Bey’in (Aksoy) ne istediği söylendi. Heyecanla çalıştım; teksti okuduğumda Fatih Bey’in etkilendiğini hissettim. Ben piyasada bilinmeyen bir adamdım. Harcanmamış temiz bir yüzdüm.

50 KİTAPTAN YARARLANDIM
Bizim gibi akademik bir disiplinden gelen profesyonel aktörler, hangi rol olursa olsun ayırt etmeden çalışır ve rolle ilgili tüm kaynaklardan yararlanır. Fatih ve fetih üzerine, kütüphanemde 50’ye yakın kitap var. Yurt dışından getirttiğim kitaplardan yararlandım. Osmanlı, Bizans ve dünyada o dönem nelerin yaşandığını inceledim.
Çocukluğumdan beri at biniyorum ama rolüm için ciddi bir eğitim aldım Filmde, at üstünde ok attığım sahneler var. İstanbul’da üç aylık kılıç ve at eğitimi ile role hazır hale geldim. Ben hep, "İstanbul’a gidersem, orayı fethetmeye giderim" derdim!

DEVRİM EVİN KİMDİR?
11 Aralık 1978’de Adıyaman’da dünyaya geldi.
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nden birincilikle mezun oldu.
2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları’na, 2005’te ise Adana Devlet Tiyatrosu’na girdi.
2007 yılından itibaren, merkezi Danimarka’da olan 22 ülkeden, 33 oyuncunun katıldığı uluslararası bir organizasyonda; Türkiye’yi temsil ederek iki oyunda rol almayı başardı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.2.2012 23:04:28
bilenle bilmeyen bir olurmu bakın

nasıl çalışmış o an kaplan gözleri gibi imiştir gözleri bravo diyorum....


Mesaj Yaz 6.2.2012 13:14:14
Bu sanatçımız da talihi yaver gidenlerdenmiş demekki :)

Merakla bekliyorum filmi.



Yorum Yapın

Fatih'i Oynayan Adam Kim? ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.