ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Evliya Çelebi Hollandaca'da

Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi, ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin tanıtılması amacıyla geniş kapsamlı bir Hollandaca "Evliya Çelebi" kitabı hazırladı.

23.1.2012

Evliya Çelebi Hollandaca'da

Daha önce Mevlana ve Yunus Emre gibi tanınmış düşünürlerle ilgili eserler de kaleme alan Abulwahid van Bommel tarafından hazırlanan kitap, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Şükrü Akalın’ın ’’Seyyah-ı Alem Evliya Çelebi’’ ve Kültür Bakanlığı yayınlarından çıkan ’’Seyahatnameden Seçmeler’’ isimli eserlerden faydalanılarak hazırlandı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Hollanda’nın da desteğiyle hazırlanan kitabın tanıtımı dolayısıyla Amsterdam Vrije Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda konuşan Abdulwahid van Bommel, Evliya Çelebi’nin genç nesiller tarafından tanınmasını hedeflediklerini söyledi.

Ünlü seyyahla ilgili yabancı dilde İngilizce dışında ilk kez bu kapsamda bir kitabın yazıldığını kaydeden Van Bommel, gittiği yerlerde farklı kültürlere sahip insanlarla tanışarak, onlarla konuşan ve bunları eserine yansıtan Evliya Çelebi’nin bu özelliğinin günümüz Müslümanlarına örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Yorumlar
"Evliya Çelebi Hollandaca'da" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Evliya Çelebi Hollandaca'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.