ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Avrupa Şiir Yarışması Başlıyor

Hollanda'da yayımlanan Platform dergisinin düzenlediği geleneksel Avrupa Şiir Yarışmasına başvurular başladı.

17.1.2012

Avrupa Şiir Yarışması Başlıyor

Platform dergisi genel yayın yönetmeni Ebubekir Turgut, bu yıl 8.’sini düzenledikleri yarışmaya başvuruların 1 Ocak’ta başladığını ve 28 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

Bu yılki yarışmaya Avrupa ve Türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan şairlerin de katılabileceğini kaydeden Turgut, temel amaçlarının şiir yazmayı teşvik etmek ve yeni şairleri desteklemek olduğunu belirtti.

Adayların en fazla dört eserle yarışmaya katılabileceğini söyleyen Turgut, yarışmaya gönderilecek şiirlerin orijinal, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış, hiçbir yarışmaya katılmamış olmalarının şart olduğunu, konu ve şekil bakımından sınırlama getirmediklerini aktardı.

Şimdiye kadar yapılan yedi yarışmada dereceye girenlerle birlikte her yarışmada beğenilen 10 şiiri bir araya getirerek bir şiir antolojisi yapmak istediklerini belirten Turgut, "Eğer bu gerçekleşirse Avrupa’da bir ilke imza atılacak. Bir dergi kendi imkanlarıyla Avrupa çapında her yıl şiir yarışması düzenliyor ve sonra bunları gelecek nesillere kazandırmak üzere kitaplaştırıyor. Bu önemli ve güzel bir gelişme" dedi.

Turgut, yarışmanın sonuçlarının Nisan ayında açıklanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.1.2012 07:39:55
http://www.belexpresse.be/go.php?go=2161446&do=details&return=last_news&pg=1

arkadaşlar işte yarışma ile ilgili geniş bilgiler..sizin için araştırdım..kolay gelsin..yukardaki linkikopyalayıp yapıştırın..


Mesaj Yaz 26.1.2012 07:34:54
bence Platform dergisi yazarsanız sanırım dergiye ulaşılabilir..tabi sadecebu bir tahmin..olmayabilir de...selamlar,saygılar...

Mesaj Yaz 20.1.2012 10:02:05
oflu arkadaş doğru söylüyor nereye nasıl başvurulacak adres yok

Mesaj Yaz 19.1.2012 20:10:26
Seçki kurulunda kimler var?
Nereye ve nasıl başvuru yapılacak?

Bazı bilgiler eksik bırakılmış galiba...


Mesaj Yaz 18.1.2012 13:11:45


Alakadar olmakta faide var
bilgi icin tesekkürler.



Yorum Yapın

Avrupa Şiir Yarışması Başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.