ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ney Eşliğinde Ebru Yaptılar

Bursa Özel Nilüfer Bademli İlköğretim Okulu ve Nilüfer Liseleri tarafından düzenlenen ‘Bilişim Semineri ve Ney Taksimleri Eşliğinde Ebru Sanatı Uygulaması’ programı büyük ilgi gördü.

16.1.2012

Ney Eşliğinde Ebru Yaptılar

İlköğretim okulu müdür yardımcısı İsmail İnan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın ailelere dönük hazırladığı ‘İnternetin Güvenli Kullanımı’ konusunda bilgilendirme yaptığı seminerde ailelerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. İnan, internetin öneminin, risklerinin ve istatistikî bilgilerin paylaşımından sonra güvenli olabileceğine işaret etti.

Neyzen İbrahim Benlioğlu tarafından icra edilen ney taksimleri eşliğinde ebru sanatı uygulamasında ise Uludağ Üniversitesinden neyzen Öğretim Görevlisi İbrahim Benlioğlu ve ebrûzen Dr. Hicabi Gülgen izleyenleri büyüleyen bir gösteri sundu. Ebru sanatı, "Elde hazırlanmış tabii boyaların, yine elde hazırlanmış fırçalar yardımıyla, yoğunlaştırılmış su üzerine serpilip desenler oluşturduktan sonra kâğıda aktarılmasıdır." diyen Gülgen daha sonra ney eşliğinde ebru sanatı icra etti. Gösteri velilerden büyük alkış aldı.

Yorumlar
"Ney Eşliğinde Ebru Yaptılar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ney Eşliğinde Ebru Yaptılar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.