ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Olmak İçin Aşk Gerek

Lokman ZOR, edebiyatseverlerin karşısına bu defa aşk, ayrılık, yalnızlık, özlem, özgürlük tutkusu gibi birçok duyguyu farklı boyutlarıyla ele alıp irdeleyen “Olmak İçin Aşk Gerek” adlı öykü kitabıyla çıkıyor.

10.1.2012

Olmak İçin Aşk Gerek

Toplumun her kesiminden farklı insanların ele alındığı 9 öyküden oluşan “Olmak İçin Aşk Gerek”, 9 Ocak 2012 itibariyle kitap raflarındaki yerini alıp okuyucunun beğenisine sunuluyor.
“Bazen içinden bir ses, “git” der insana… “Gittiğin yer alabildiğine uzak olsun ve yanına bir tek yalnızlığını al… Git alabildiğine uzaklara…” Oysa nasılda zordur gitmek… Ardında bir sürü yaşanmışlık, ruhun bıraktıklarına sinmişken yalnızlığına tutunup gitmek… Yine de gitmek gerek, herkese ve her şeye rağmen gitmek… Anıların çıkmazına kök salıp kendine ihanet edercesine kalmaktansa bir yerde, göklere sığmayan bir bulut gibi özgürce gitmeli insan… Kendini hapsettiği kalabalıklardan kurtararak, yüreğine doldurduğu yalnızlığa yoldaş olup gitmeli…
İnsanın yüreğinde iki şeye her zaman yer vardır: Yalnızlık ve aşk… O yüzden aşk gibidir yalnızlık; bazen yavaş yavaş bazen bir anda ama istisnasız her zaman kendiliğinden gelir ve musallat olduğu yüreği tanrıya yaklaştırır… Ne var ki, gerçek ile suret gibidir aşk ile yalnızlık; birinin bulunduğu yerde diğerinin hükmü geçmez. Yalnızlık, bir vebalıdan kaçar gibi aşkın ele geçirdiği yürekten uzak durur. Aşk ise yalnızlığı kanıksamış bir yüreğe girmeyi asla başaramaz… (Olmak İçin Aşk Gerek).
“Olmak İçin Aşk Gerek”, gitmelerin, terk etmelerin, özlemlerin, hasretlerin, umutların, hepsinden önemlisi değerli yalnızlıkların ve AŞK’ın kitabıdır bir bakıma… Kimi zaman vatan aşkını, kimi zaman özgürlük aşkını, kimi zaman yaşam aşkını, kimi zaman da gözleri parıl parıl ışıldayan bir sevgilinin aşkını anlatıyor. İnsanı derinden sarsan, acıya bulanmış bütün duygusal travmalara, bir ilaç gibi AŞK’ı telkin ediyor.
“Olmak İçin Aşk Gerek”, yaşamın özünü AŞK’a bağlıyor: Bazen yaşanan büyük acıların kaynağında yer alsa da AŞK, insanı var eden ve farklı kılan en değerli duygu olarak çıkıyor karşımıza…
İşte bu yüzden;
AŞK’ı aramak, AŞK’ı dilemek, AŞK ile dolmak, AŞK ile olmak gerek. Uzun lafın kısası: OLMAK İÇİN AŞK GEREK…


Kitap Adı: ]Olmak İçin Aşk Gerek
Yazarı: Lokman Zor
Türü: Öykü
Yayınevi: Mola Kitap
Sayfa Sayısı: 74
Basım Tarihi: Ocak 2012
ISBN: 9786055577919

Yorumlar
"Olmak İçin Aşk Gerek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Olmak İçin Aşk Gerek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.