ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk sinemasının acı kaybı

"Kibar Feyzo", "Postacı", "Atla Gel Şaban", "Çıplak Vatandaş", "Namuslu", "Japon İşi" gibi filmlerin unutulmaz oyuncusu Tuncer Sevi, hayata gözlerini yumdu

3.1.2012

Türk sinemasının acı kaybı

1942 yılında İstanbul’da doğan ve 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’na giren Sevi, 2000 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu. Tuncer Sevi, tiyatro oyunlarının yanı sıra "Kibar Feyzo", "Postacı", "Atla Gel Şaban", "Çıplak Vatandaş", "Namuslu", "Japon İşi" gibi unutulmaz filmlerde rol aldı, seslendirme sanatçılığı yaptı.

Tuncer Sevi’nin cenazesi, 4 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 10.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılacak törenin ardından Beşiktaş Yıldız Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Kanlıca’daki aile kabristanına defnedilecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 5.1.2012 05:30:26
Bende sizlerin yorumlarınıza argo tabirle GICIK oldum, bende sizler gibilerin öldükten sonra ahkam kesmenize, ders vermeye çalışmanıza, çok bilmişliğinize, herşeyi bilipte bir yerlerinizi kaldırmamanıza, olanları seyretmekten başka birşey yapmadığınıza ve yorum yaparken saçmaladığınız kanısındayım...

Hele bir arkadaş komşusuyum diyerek havasınıda attı, o arkadaşada iki çift lafım var bu kadar duygusal biriydin adama komşuluk yapsaydın derdine ortak yanına yoldaş olaydında bu değerli sanatçının hayattan usanıpta çabuk ölmesine izin vermeseydin...

Sonuç olarak hepiniz yorumlarınızda ah vah demekten öteye geçemeyen aciz insanlarsanız haydi onuda bırakın doğru düzgün başsağlığı dilemeyide bilmiyorsunuz...



Mesaj Yaz 4.1.2012 15:28:54
Allah rahmet eylesin çokta yaşasan sonun budur cenabı Allah hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler nasipeylesin.

Mesaj Yaz 4.1.2012 14:52:04
eh ne demeli dediğim gibi bizim adamlar
eh ALLAH rahmetine koysun...


Mesaj Yaz 4.1.2012 11:52:48
Ülkemizde, sanata ve sanatçıya verilen değer ancak bu kadar olur; pardon figüran mı demeliydim! evet, ünlü olanların ardında mahşeri kalabalıklar mezarlıkları doldururken yan röllerde( figüran) hayatını vermiş böyle değerli insanların ölüm haberi bile bir iki satırla ancak basında yer alıp unutulmaya mahkum bırakılır. ne korkunç şey! daha doğrusu adaletsizliktir.

Bu dünyanın her yerinde böyle midir, sanmıyorum çünkü her figüranın bile bir baş yapıtı vardır en azında aç ve sefilik içinde ölmediklerine dair bilgiler vardır.

Vekil maaşlarına yüzde yüz zam yapacaklarına kısmen de olsa bu değerli figüranlara(sanatçı) en azında bir emekli maaşı bağlasalar çok değil sanırım.

Benim ülkemin figüran olarak emek veren her insan çok değerlidir, onlar olmazsa ne başkarakter ne de yönetmen ne de fiğer kesim kazanamazlar; onlarsız hiçbir filim, dizi yapılamaz.


Bu emekçiler son yıllarını aç, sefil bir şekilde hayatını sürdürmesinin tek nedeni halkın ve yönetenlerin aşırı duyarsızlıklarından kaynaklandığı bir gerçektir.

Allahtan rahmetler diliyorum, yakınlarına baş sağlığı dilerken, rahmetlinin mekanı cennet olsun inşallah.









Mesaj Yaz 3.1.2012 23:26:37
...-allahtan ailesine ve sevdiklerine sabır diliyorum.
Mekanı cennet olsun.


Mesaj Yaz 3.1.2012 22:53:04
Komşumuzdu hemen bizim evin arkasında oturuyordu.
Birebir tanışmazdık ama yolda görürdüm bazen.
Son zamanlarda dışarı çıkmaz oldu Güneş girmeyen evinin penceresinden seyrediyordu sokağı
Sessiz dünyadan usanmış bir hali vardı garibimin.
Derdim ki içimden bu adamcağıza neden eskisi gibi roller vermiyorlar kendi kendime
Çünki;sanatkarı yaşatan sanatıdır.Oda sessizce terkeyledi belkide kimbilir.Şu yalan dünyayı
Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabr versin.


Mesaj Yaz 3.1.2012 21:10:53
mekanı cennet olsun

Mesaj Yaz 3.1.2012 18:53:41
MEKANI CENNET OLSUN ALLAH GANİ,GANİ RAHMET ELYESİN

Mesaj Yaz 3.1.2012 16:07:37

Son rol!...


kadiryeter
03.01.2012

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/2166/turk-sinemasinin-aci-kaybi
Tuncer Sevi


Mesaj Yaz 3.1.2012 15:46:23
Nerede Bu Devletin Kültür Bakanı yetkilileri;
Sanatçılara neden sahip çıkılmıyor.
Hiç olmazsa, sanatçıların emekliliği ve ondan sonraki yaşamlarını rahat içerisinde geçireceği bir kanun ve düzenlemenin acilen şart olduğunu, daha ne kadar görmemezlikten gelecekler.
Sanat-Kültür-Edebiyat adına daha nice utanç verici durumlara şahit olma mecburiyetimiz olacak, bilinmez.
Merhuma ALLAH'dan Rahmet, geride kalan ailesine baş sağlığı dileklerimle......


Mesaj Yaz 3.1.2012 15:32:55
Kim bilir, son yıllarını nasıl geçirdi. Anılan filmlerin dışında pek de göremedik kendisini. Vefanın bir semt adı olduğu günümüzde hangi yoksulluğu giyindi de sadece öldüğünde haberdar olduk. Uzun nutukların atıldığı, siyah gözlüklü tanıdıkları da mı gelmediler vefatına bilinmez ama bilinen o ki, yabancı bir ülkede yaşasaydı eğer: bilmem kaçıncı oskarını almış ve devamedegelen dizi ve filmleri ile de yaşlılığın keyfini çıkarıyor olacaktı...

Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailelerini ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz...



Yorum Yapın

Türk sinemasının acı kaybı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.