ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

44. SİYAD ödülleri İçin Geri Sayım Başladı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 44. Türk Sineması Ödülleri Töreni, 16 Ocak gecesi Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

2.1.2012

44. SİYAD ödülleri İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’de 2011 yılında vizyona giren bütün yerli yapımların 11 farklı dalda değerlendirileceği 44. SİYAD Türk Sineması Ödülleri Töreni’nde 2011 yılı boyunca sinemalarda gösterime giren bütün yabancı yapımlar arasından eleştirmenlerin seçtiği ’’En İyi Yabancı Film’’ de açıklanacak.

Gecede, Ahmet Uluçay ’’Umut Ödülü’’nün yanı sıra ’’En İyi Kısa Film’’ ve ’’En İyi Belgesel’’ ödülleri de sahiplerini bulacak.

Ödül kategorileri arasında yer alan ’’En İyi Kadın Oyuncu Performansı’’ dalı Türk sinemasının unutulmaz kadın oyuncusu Cahide Sonku adıyla anısına, ’’En İyi Senaryo’’ dalındaki ödül ise senarist, yazar Mahmut Tali Öngören’in adıyla anısına verilecek.

SİYAD ödülleri, mevcut 89 üyenin oylarıyla, 2011’in vizyon takviminde sinemalarda gösterime giren 70 Türkiye yapımı filmin arasından belirlenecek ve 16 Ocak’ta açıklanacak ödüllerden önce 5 Ocak’ta bütün dallardaki adaylar açıklanacak.

Yorumlar
"44. SİYAD ödülleri İçin Geri Sayım Başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

44. SİYAD ödülleri İçin Geri Sayım Başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.