ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nakkaş Kursuna Yoğun İlgi

Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Nakkaş kursu yoğun ilgi görüyor.

30.12.2011

Nakkaş Kursuna Yoğun İlgi

BİNGÖL- Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Nakkaş kursu açıldı. 56 kursiyerin katıldığı kursun bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek. Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Nakkaş Kursu yoğun ilgi görüyor.

Kursun Vali Mustafa Hakan Güvençer’in talepleri doğrultusunda açıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari, "Kursumuz önceki hafta başladı. Cami süsleme işi yapan ustalarımızın sertifikaları yoktu. Bizlerde böyle bir kurs açarak ustalarımızın sertifika sahibi olmalarını istedik. Biliyorsunuz yapılan yeni düzenleme ile 2012 ve sonrasında sertifikası olmayanlar ustalar çalıştırılmayacak. Yaklaşık 2 ay sürecek kursumuzun sonunda kursiyere sertifikaları verilecek ve kurs yapılacak sergi ile son bulacak. Ayrıca talep olması halinde ikinci bir kurs daha açabiliriz" dedi.

Vali Güvençer’in destekleriyle Bingöl’de kursu açtıklarını belirten Örnek Nakkaş adına konuşan Sıdık Korkutata, "Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız kursta 56 kursiyerimiz mevcut. Örnek Nakkaş olarak hedefimiz Bin kişiyi istihdam etmek. 9-10 dalda hat sanatı, yine aynı sayıda desen çalışması oluşturuyoruz. Kursun sonunda kursiyerlere sertifikaları verilecek ve sergi düzenleyeceğiz. Nakkaş Kursu maliyeti olan bir kurstur, bunun için kurumlarımızdan destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
"Nakkaş Kursuna Yoğun İlgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nakkaş Kursuna Yoğun İlgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.