ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Arkeoloji Müzesi'nin Açılışı Ertelendi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 2010 yılındaki Turizm Haftası'nda yıl sonuna kadar açılacağını söylediği Bursa Arkeoloji Müzesi aradan 20 ay geçmesine rağmen hizmete girmedi.

28.12.2011

Arkeoloji Müzesi'nin Açılışı Ertelendi

Bütün restorasyon işleri tamamlanan müzenin açılması için Ankara’dan teşhir ekibinin gelmesi bekleniyor.

Bursa’da 2009 yılının sonlarında bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle ziyarete kapatılan Bursa Arkeoloji Müzesi, aradan yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen açılmadı. 2010 yılı Nisan ayı içerisinde Turizm Haftası dolayısıyla Bursa Valiliğini ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a konuyla ilgili soru yönelten basın mensupları, "Bursa’daki bütün çalışmalarımızı yeniden gözden geçireceğiz. Arkeoloji Müzesi’nde 2010 yılı içerisinde onarım devam edecek. Tamiratı yıl sonuna kadar bitirmeye gayret edeceğiz" yanıtını almıştı.

Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürü Enver Sağır, müzenin 2012 yılının Aralık ayına doğru açılmasına kesin gözüyle baktıklarını ifade ederek, "Bir süredir ödenek sıkıntımız vardı ancak biz de açılması için elimizden geleni yapıyoruz. 2012 yılında mutlaka müzeyi hizmete sokacağız. Projeler uygulanmaya devam ediyor" diye konuştu.

Müzenin açılması için teşhir ve tanzim ekibinin Ankara’dan gelip inceleme yapması beklenirken, Dünya Müzeler Birliğine üye Kent Müzesi’ndeki teşhir ve tanzim ekibinin talep olması halinde Arkeolojik Müzesi’ne teknik destek verebileceği belirtildi.

Yorumlar
"Arkeoloji Müzesi'nin Açılışı Ertelendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Arkeoloji Müzesi'nin Açılışı Ertelendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.