ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Yeşilçam oyuncusu Mesut Engin hayatını kaybetti.

19.12.2011

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Mesut Engin kimdir?

1973 yılında Ses Dergisi’nin açtığı yarışmada birinci olarak sanat hayatına Yeşilçam’da başlayan Engin, 1973 - 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Ayrıca mankenlik ve fotomodellik te yapan sanatçı, 1976’da yaşadığı bir trafik kazasında sağ el bileğinin sinirlerinin kesilmesiyle bunalıma girerek alkole bağlanmasına karşın, uzun süre uğraş vererek bu bağımlılıktan kurtuldu. Açtığı güzellik salonunda başarılı olamayıp, sokaklarda yaşayan evsizler arasına katıldı. Çevredeki esnafın "dede" diye hitap ettiği Mesut Engin, bir süre İzmir’de Karayolları Bölge Müdürlüğü karşısındaki otobüs duraklarında, banklarda yatıp kalktı, Karayolları çalışanlarının desteğiyle yaşamını sürdürdü. Daha sonra ise Beyoğlu sokaklarında yatıp kalkmaya devam etti.

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.12.2011 09:57:56
zamanında kazandıklarını har vurup harman savuran, geleceklerine yatırım yapamayan insanlardan biriydi Mesut Engin.ben de haberlerde gördüğümde çok üzülmüştüm.ne yazık ki ölümü de son yıllarındaki gibi oldu.üzüldüm gerçekten.Allah rahmet eylesin


Mesaj Yaz 20.12.2011 13:10:31
Düşünceleriniz ve duygularınız o kadar doğru ve güzel ki bana söylenecek bir söz bırakmamışsınız...
Onlar sadece yeşilçam'da değil tüm insanlığın kalbine taht kurmuşlar benim yaşım çok genç olmasına rağmen onları film karelerinden tanıyan bir kişiliğe sahibim ama onlara öyle bir sevgiyle bağlanmışım ki günlerdir üzüntülüyüm elimden bir şey gelse keşke onları tekrar tv karşına çıkara bilsem.
Allah rahmet eylesin Huzur içinde yatın...


Mesaj Yaz 19.12.2011 21:59:26
İçler acısı bir durum gerçekten... Üzücü olan; Şu haberi'i okuduktan sonra sanatçımızın ismini ilk kez duymama rağmen vicdanım sızlamışken, sanatçı'yı sokaklarda görüp sahip çıkmayan insanların neler hissettiklerini merak ediyorum gerçekten. Allah rahmet eylesin, Sanatçımıza ve ona sahip çıkmayı bile düşünemeyen toplumumuzun vicdanlarına!

Mesaj Yaz 19.12.2011 15:48:28
Yeşilçamda o kadar emek veren sanatçılarımız varki fakat bir toplum olarak sahip çıkamıyoruz daha öncede haberlerde halini görmüştüm ve çok üzülmüştüm maalesef ülke olarak sanatçılarımıza sahip çıkamıyoruz ..Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun


Yorum Yapın

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.