ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Magic Ice Müzesi ziyarete açıldı

Tarihe bir de buzdan bakmak isteyenler için buz müzesi Magic Ice ziyarete açıldı. Eksi 5 derecede soğutulmuş bir alanda büyülü bir atmosferle tarihi yeniden yaşamak mümkün...

15.12.2011

Magic Ice Müzesi ziyarete açıldı

İçerisindeki her şeyin buzdan olduğu, dünyanın ılıman iklimdeki ilk ve tek buz müzesi Magic Ice, heyecanla beklenen yeni konsepti ile ziyarete açıldı.

Doğanın bir mucizesi olan buzun usta ellerde, sanat, tarih ve kültürle birer başyapıta dönüşmesini gözler önüne seren Magic Ice, Türk tarihini buzun ışıltısıyla bir araya getirdi. Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’ndeki müzenin ’’Osmanlı ve Türk Tarihi’’ isimli yeni konseptinde; ilk çağlardan Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna, İstanbul’un fethinden Cumhuriyet dönemine ve Atatürk’ün lider duruşuna kadar birçok karenin yaklaşık 500 ton buzla resmedildiği heykeller görülebilecek.

Magic Ice Genel Müdürü Odd Roar Olsen, Norveçli firma Lotofen Trading’in Üst Yöneticisi Terje Evensen’ın da katıldığı açılış yoğun ilgi gördü. Açılışı Eskimo kostümleri giyen İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve beraberindekiler kurdeleyi keserek yaptı.

Müzenin değişen konsepti için yaklaşık 300 bin dolar para ve 5 bin saatlik insan gücü harcandı. 25 personelin yer aldığı yenileme çalışmalarının sonunda 6 bölüme ayrılan müzede, avlanan ilk insan heykelinden Çatalhöyük evine, İstanbul’un fethinden Ulu Önder Atatürk’ün lider duruşunu yansıtan karelere kadar Osmanlı ve Türk tarihini anlatan eserleri görülebiliyor. Ziyaret süresince konuklara müzenin konseptini anlatan film gösterimleri ve tarihsel bilgilendirmeler de sunuluyor.

Müzenin yeni konsepti hakkında bilgi veren Pazarlama Uzmanı Pınar Şahin, burada buzdan tarihi bir yolculuk yaptırıyoruz. Umarım beklediğimiz ilgiyi görürüz. 7’den 70’e herkese hitap eden bir müzeyiz’’ dedi.

Yorumlar
"Magic Ice Müzesi ziyarete açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Magic Ice Müzesi ziyarete açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.