ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Devlet Tiyatroları'nda 2012 festivalleri

Devlet Tiyatroları, 2012 yılında Adana, Konya, Ankara, Trabzon ve Antalya Devlet Tiyatroları’nın ev sahipliğinde Uluslararası Tiyatro Festivallerinin gerçekleştirecek.

14.12.2011

Devlet Tiyatroları'nda 2012 festivalleri

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gelenekselleşen uluslararası tiyatro festivallerinden; 27 Mart-30 Nisan 2012 tarihleri arasında Adana’da “14. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali”, 14-24 Nisan 2012 tarihleri arasında Konya’da “5. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”, 25-30 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara’da “8. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”, 1-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında Trabzon’da “13. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”, 17-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında ise Antalya’da “3. Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” gerçekleştirilecek.

Açıklamada, Devlet Tiyatrolarının “Yerli ve yabancı eserlerle Türk toplumunun genel eğitimini, yurt ve güzellik sevgisini, dil ve kültürünü yükseltmek, Türk Tiyatrosu’nun yurt içinde gelişmesini ve yaygınlaşmasını, yurt dışında tanıtılmasını sağlamak, Türkçeyi en güzel şekilde seslendirmek, Türk kültürünü benimseyerek temel değerler üzerinde doğru yargılara varmasını sağlamak; sanat ve estetik duygusunu geliştirmek” amaçları doğrultusunda festivaller düzenleyerek, Türk Tiyatrosuna yeni eserler kazandırmasının yanı sıra yeni tiyatro sahneleri açma çalışmalarını da sürdürdüğü belirtildi.

Yorumlar
"Devlet Tiyatroları'nda 2012 festivalleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Devlet Tiyatroları'nda 2012 festivalleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.