ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstiklal Marşı şairinin bilinmeyen yönleri

stiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve bilinmeyen yönlerini anlatan 'Bilinmeyen Yönleriyle İslam ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy' adlı kitap ikinci baskısını yaptı.

14.12.2011

İstiklal Marşı şairinin bilinmeyen yönleri

Araştırmacı-yazar Mehmet Emin Gerger’in Gerger Yayınları tarafından yayınlanan “Bilinmeyen Yönleriyle İslam ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy”adlı kitabı şair hakkında önemli bilgi ve belgeler içeriyor.

2011M.Akif Ersoy Yılı” münasebetiyle hazırlanan 379 sayfalık eserde, Mehmet Aikif Ersoy’un hayatı, kişiliği, sanatı ve mücadelesine yer verildikten sonra İstiklal Marşı ve İstiklal Marşı’nın kabulü konu ediliyor. Ersoy’un şiirlerinden seçmelerin yer aldığı kitapta ayrıca Ersoy’a yazılan şiirlere de yer veriliyor.

Kitabın son bölümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve edebiyatçıların Mehmet Akif Ersoy hakkındaki düşünceleri yer alıyor. Kitapta son olarak Ersoy’un albümünden fotoğraflar bulunuyor.

Gerger, Yrd.Doç. Dr. Ramazan Topdemir’le birlikte yazdıkları kitabın önsözünde şunları söylüyor:

“Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem,

Gelenin keyfi için, geçmişe kalkıp sövemem!

Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam,

Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.

Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım,

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!”

“Kimdi Mehmed Akif?.. Yaşadığı çağ ve ülkenin zorlukları nelerdi? O, büyük bir meşakkat, çile ve savaş ortamında nasıl bir hayat sürdü?.. Nelere, nasıl, niçin göğüs gerdi?.. Kimlerle, hangi şartlarda ve nasıl, neyin mücadelesini verdi?.. Oynadığı rol, taşıdığı “misyon” neydi?.. Ne yapmak istiyordu?.. Neden kolayı değil de zoru tercih etmişti?.. Neden uzlette karar kılıp bir köşeye çekilmemişti de din, vatan ve millet düşmanlarına karşı durup-dinlenmeden mücadele ediyor, cihad ediyordu?.. Daha da önemlisi Akif i “İstiklâl Marşı” ve “Safahat”ın şairi yapan; nasıl bir ta’lim ve terbiyeydi?.

Yorumlar
"İstiklal Marşı şairinin bilinmeyen yönleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstiklal Marşı şairinin bilinmeyen yönleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.