ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sirkeci'deki Dergi Fuarı Açıldı

TÜRDEB tarafından organize edilen "Türkiye Dergi Günleri" adlı dergi fuarı bu yıl, Sirkeci Garında açıldı.

11.12.2011

Sirkeci'deki Dergi Fuarı Açıldı

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği TÜRDEB tarafından organize edilen Türkiye Dergi Günleri düzenlenen merasimle açıldı. Sirkeci Garının tarihi atmosferinde gerçekleşen program Yeni Dünya dergisi Yayın Yönetmeni Mahmut Bıyıklı’nın selamlama konuşmasıyla başladı. Açılışın heyecanını taşıdıklarını ifade eden TÜRDEB başkanı Süleyman Karakaş da Dergi Furarının ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dergileri okurla buluşturmanın büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Bu fuarın bir anlamda yayıncılık dünyasında dergilerinde var olduğuna dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiğini ifade eden Karataş, Fuarın üç yıldır bir araya gelen dergi editörlerinin tanışma kaynaşma ve istişarelerinin sonucu olduğunu vurguladı.

Misafirlerin katılımının yoğun olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Süleyman Karataş katılımcılara teşekkür etti. Yazar Bestami Yazgan da dergiciliğin büyük mücadele gerektiren bir alan olduğunu söyleyerek dergi editörlerinin bu mücadeleyi bildiren kahramanlar olarak nitelendirdi. Organize heyeti adına konuşan Asım Gültekin ise fuar boyunca çeşitli etkinliklerin olacağını söyleyerek katılanların söyleşilerden istifade edebileceğini vurguladı.

Yapılan diğer konuşmaların ardından Sirkeci Garı müdürü Tayfur Akbulut en küçük dergi editörü
itibariyle Hayal Treni Dergisi editörü Fatma Korkut ve en kıdemli dergici olarak Yeşilay Dergisi imtiyaz sahibi Muharrem Balcı’nın kurdeleyi kesmesiyle fuar açılarak okuyucuların beğenisine sunuldu.

Fuardaki atmosferden birçok dergiyi bir arada görmekten çok memnun olduklarını ifade eden
katılımcılar da memnuniyetlerini ifade etti. Panellerin söyleşilerin ve dergicilik merkezli etkinlerin
olacağı Türkiye dergi günleri çarşamba günlerine kadar okurlarını ağırlayacak.

FUARA KATILAN DERGİLER

Edebiyat dergilerinden mizah ve gençlik dergilerine, çocuk dergilerinden akademik dergilere, aile dergilerinden tasavvufi ve güncel dergilere kadar her alandan ismi barındıracak olan fuara katılan dergiler ise şöyle: Adı Yok, Altınoluk, Aşkar, Ay Vakti, Birdenbire, Birdirbir, Birnokta, Bizim Aile, Bizim Bahçe, Cafcaf, Can Kardeş, Değirmen, Dergâh, Dil ve Edebiyat, Din ve Hayat, Dîvân, Diyanet, Diyanet Çocuk, Diyanet İlmi Eğitim Bilimleri, Fayrap, Genç, Genç Doku, Genç Düşünce, Genç Öncüler, Genç Yaklaşım, Gerçek Hayat, Gezgin, Gonca, Gülistan, Ğ, Haksöz, Hayal Perdesi, Hayal Treni, İhtiyar, İlk Tohum, İrfan Mektebi, İş Ahlâkı, İzafi, Kertenkele, Keşkül, Köprü, Kur’an’i Hayat, Kutadgu Bilig, Kültür, Literatür, Mahalle Mektebi, Moral Dünyası, Mostar, Müfredat, Nida, Nûbihar, Okur Yazar, Rengahenk, Rıhle, Ribat, Sefine, Seher, Semerkand, Semerkand Aile, Sivil Toplum, Şehrengiz, Şirin Kalem, Tasfiye, Temrin, The Pen, TRT Çocuk, Tûti Edebiyat, Türk Edebiyatı, Umran, Vuslat, Yedi İklim ,Yel Değirmeni, Yeni Dünya, Yeşilay, Yolcu, Yüzakı.

Yorumlar
"Sirkeci'deki Dergi Fuarı Açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sirkeci'deki Dergi Fuarı Açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.