ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Yorgun Herakles"e 35 Bin Ziyaretçi

Antalya Müzesi'nde sergilenen 'Yorgun Herakles'i 45 günde 35 bin kişi ziyaret etti.

1.12.2011



Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Eylül ayında ABD’den getirilen ve Antalya Müzesi’ndeki alt yarısıyla birleştirilen Yorgun Herakles heykelinin, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Heykelin ekim ayı başında ziyarete açıldığını hatırlatan Demirel, ’’Özellikle heykelin kaçırılış öyküsünü, getirilmesi için süren mücadeleyi öğrenenler, Herakles’e büyük ilgi gösteriyor. Dış basında heykelin hikayesinin yer alması yabancıların ilgisini de artırdı. Özellikle güz döneminde kültür gezilerine katılan yabancıların müzeyi gezerken sergilenen Herakles’e özel ilgi gösterdiklerini fark ettik’’ diye konuştu.

Yorgun Herakles’in sergilenmeye başladığı günden itibaren geçen 45 günde 35 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini açıklayan Demirel, ’’Yıl sonuna bir ay kalmasına karşın, müzemizi ziyaret sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artmış durumda’’ dedi.

Yorgun Herakles

Hiçbir silahın işlemediği Nemea aslanını boğarak öldüren Herakles’i, asasına dayanmış dinlenirken anlatan ’’Yorgun Herakles’’ heykeli, MS 2. yüzyılda Anadolu topraklarında yapıldı. Perge Antik Kenti’nden 31 yıl önce çalınan heykelin üst kısmı, onlarca yıllık hasretin ardından eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla ABD’den Türkiye’ye getirildi.

Antalya Müzesi’nde alt kısmıyla birleştirilen heykel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle ziyarete açılmıştı.

Yorumlar
""Yorgun Herakles"e 35 Bin Ziyaretçi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Yorgun Herakles"e 35 Bin Ziyaretçi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.