ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ebru sanatını gelecek nesillere taşıyor

Sakarya'da Geyve İlköğretim Okulu’nda resim öğretmenliği yapan Ertuğrul Özkan, ebru sanatının yok olmaması için öğrencilerine okulda kurs veriyor.

30.11.2011

Ebru sanatını gelecek nesillere taşıyor

Türk sanatının en önemli dalları arasında yer alan ebru sanatının günümüzdeki uygulamalarını öğrenen Geyve İlköğretim öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde çalışmalarına devam ediyor.

Geleneksel Türk sanatları içerisinde ebru sanatının önemli yer tuttuğunu ifade eden Geyve İlköğretim Okulu Resim Öğretmen Ertuğrul Özkan, şunları söyledi: “Ebru sanatının ilk kez ne zaman ve nerede yapıldığı tam olarak bilinememektedir. Tarihi ve kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bazı eserler vardır. Bugün kayıtlardaki en eski ebru 1595 yılına aittir. Şebek Mehmet Efendi imzasını taşır. Okulumuzda 45 öğrencimize kurs veriyorum. Ata yadigarı olan bu güzide sanatımızı gelecek nesillere aktararak unutulmasını önlemeye çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.12.2011 09:38:21
Bence de çok güzel bi sanat.Öğrenmek isterim doğrusu...

Mesaj Yaz 1.12.2011 15:47:51



Biz günümüzde çerçeveletip duvarımıza asıyoruz...

Osmanlı İmparatorluğu zamanında, mektuplar ebrulu kağıtlara yazılırmış, mühim kararlar ebrulu kağıtlara yazılırmış...

İnsanın kafasında olumsuz ne varsa suya çekip, rengarenk çiçekler açtıran bir sanattır ebru...

Ben severek yapıyorum, sevgiler...



Yorum Yapın

Ebru sanatını gelecek nesillere taşıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.