ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Sempozyuma 65 bilim adamı katılıyor...

21.11.2011

Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu

İlkini 2009 yılında düzenleyen ve geçtiğimiz günlerde sempozyumda sunulan tebliğleri kitap haline getirerek akademik camiaya kazandıran Çorum Belediyesi,şehir ve medeniyet sempozyumlarının ikincisi olan “Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu” na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yurt içinden ve yurt dışından dünyaca ünlü bilim adamlarının katılacağı "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu"nun 25 Kasım’daki açılışını da, dünyaca ünlü Türk Tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın yapması bekleniyor.

Osmanlı şehirleri,her yönden ele alınacak

Uluslararası sempozyum ile yine bilim dünyasının dikkatini çekmeye hazırlananan Çorum Beledi Başkanı Muzaffer Külcü, 25-27 Kasım tarihleri arasında düzenleyecekleri sempozyumda, Osmanlı Devleti’nde şehir hayatının dinamik yapılarının ele alınacağını belirtti.

Programa göre,Osmanlı şehirlerinin idarî kurumları, Osmanlı şehirlerinin pazar, mabed, hamam, meydan gibi çekirdek unsurları,Osmanlı şehirlerinde belediyecilik,Osmanlı şehirlerinin imarethane, aşevi, yetimhane, huzurevi gibi sosyal kurumları, Osmanlı şehirlerinde güvenlik kurumları,İslami hoşgörü ve Osmanlı şehirlerindeki izdüşümü, Osmanlı şehirlerinin kültürel yapıları, Osmanlı şehirleri arasındaki ilişkiler, ekonomik dinamikleri gibi konular ele alınarak, bu konularda bildiriler sunulacak.

Almanya,ABD,İspanya gibi ülkeler katılıyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün de yer aldığı Sempozyum Düzenleme Kurulu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Kazıcı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Bayram’dan oluşuyor.

Almanya,Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Mısır,Bosna Hersek gibi ülkelerle birlikte yurt içinden 65 bilim adamının Çorum’a gelerek, Osmanlı Medeniyetindeki Şehircilik anlayışı ile ilgili bilimsel çalışmalarını bilim dünyasına sunacağı bu bilgi şölenine...

Yorumlar
"Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.