ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘Steve Jobs’ kitabı rekorla başladı

Steve Jobs’ın biyografisi e-kitap formatında dün satışa sunuldu ve 5 saatte 512 adet satılarak bir rekora imza attı

3.11.2011

‘Steve Jobs’ kitabı rekorla başladı

Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un merakla beklenen biyografisi Türkçede. Domingo Yayınevi tarafından yayımlanan kitap ilk olarak e-kitap formatında, idefixe üzerinden dün satışa sunuldu. Time dergisi editörlerinden ünlü biyografi yazarı Walter Isaacson’ın imzasını taşıyan “Steve Jobs” adlı kitabın e-kitap formatı, satışa çıktığı ilk 5 saatte 512 adet satılarak bir rekora imza attı. İdefix yetkilileri, satışın önümüzdeki günlerde artacağını ve toplam e-kitap satışının 5 bin adeti geçeceğini belirtiyor.


Dost Körpe çevirisiyle sunulan kitabın basılı hali halinin yarın raflarda olması bekleniyor. Kitap ilk etapta 20 bin adet basıldı. Domingo Yayınevi’nin Yayın Yönetmeni Murat Arayıcı “Biz baskıdayken kitap Amerika’da ve birkaç ülkede yayımlandı. Oradaki satışların da etkisiyle kitabevlerine gidip, kitabın çıkıp çıkmadığını soruyor pek çok okur. Kitabevleri henüz kitap çıkmadan ek sipariş göndermeye başladı. Şu anda şipariş rakamı 25 bin adete ulaştı” diyor.


Arayıcı, 20 bin adedin dağıtımının hemen ardından ikinci baskıya gireceklerini de vurguluyor.
“Steve Jobs”, e-kitap olarak 21 TL, basılı olarak 32 TL’ye satışa sunuluyor. Isaacson’un Steve Jobs ile iki yıldan uzun süre boyunca yaptığı kırktan fazla röportajın ve yüzden fazla akrabasıyla, dostlarıyla, iş arkadaşlarıyla yapılan görüşmelerin temel alındığı kitap, yaratıcı bir girişimcinin inişli çıkışlı hayatını, güçlü kişiliğini anlatıyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 4.11.2011 19:10:39
yabancı bir yazara bu kadar ilgiyi gösteremem kardeşim

daha kendi edebiyatımda bilmediğim o kadar çok şey varki

bir tanesinin elini bile öpemez bu adamcağızın eserleri,,,,


Mesaj Yaz 3.11.2011 19:03:51
bu kadar abartmanın ne anlamı var...! Adam öldü allah rahmet eylesin. Kabul başarılı olmuştur zenginlerin hayatını dahada lüks dahada kolay kılmıştır kimsenin yapamayacağı şeyler yapmıştır ama kendisi gençlik yıllarında bir öğrenciyken sıcak bir yemek için 12 km gidip geldiğini, ekmek parası için kola şişesi toplayıp sattığını unutup, bugün onun o günkü durumunda olan insanların bu telefonları, bu bilgisayarları, tabletleri nasıl alacağını düşünmemiştir... Yada onların yani bizlerin alabileceği hiç birşey üretmemiştir. Bir aylık kazancını gözden çıkarırsan belki zenginlerin eskittiği düşük model bir iphone alırsın!... Kimse kalite demesin... Kalite sadece kapitalist düzenin modern ağaları için mi? Kusura bakılmasın sözüm yazıya değil medyanın bu aşırı abartmasına... Belki böyle abartılarak steve jobs'a da haksızlık yapıyorlardır...


Yorum Yapın

‘Steve Jobs’ kitabı rekorla başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.