ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Üniversitede Retrospektif Resim Sergisi

Resim sanatçıları Hamit Can ve Emel Tendil Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde Retrospektif resim sergisi açtı.

21.10.2011

Üniversitede Retrospektif Resim Sergisi

Sitene EkleHaber AlarmıKünyeTemsilciliklerReklamAbonelikArşivÜyelikDoğru GazeteBize Yazın24 ZİL-KA’DE
1432 21 Ekim 2011
Cuma Ana SayfaGüncelDünyaEkonomiAile & SağlıkKültür & SanatBilim & Teknolojiİlim & İrfanYazı DizisiAraştırmaDoğrugençKürdîDoğruhaberÇeviri MakalelerRöportajEtkinliklerİslam & HayatAyetHadis-i ŞerifGünün YorumuRamazanÇocuk BahçesiRehberlikHutbeFıkıh KöşesiAnalizOkur Köşesi`Hayata Yeniden Başlıyoruz`Esad kana doymuyor: 35 ölüTelevizyonun korkunç etkisi!KİŞİYİ YÜZÜNE KARŞI ÖVMEK
21:13 Kazada Ölen 8 Kişinin İsimleri Belli Oldu 20:48 BDP İlçe Binası Molotof Deposu Çıktı 20:30 Tesettüre Bir Destek de Bursa`dan 19:59 BATSO`dan Vali Turhan`a Ziyaret 19:45 Başörtüsü Anayasal Güvencesi Altına Alınmalıdır 19:31 Cumhurbaşkanı Gül 5 Kanunu Onayladı 19:19 Sözleşmeli Öğretmene Kötü Haber 19:08 Kutsal Topraklarda 10 Hacı Yaşamını Yitirdi 18:30 Başörtüsü Mağduriyeti Öğrenci Velilerine de Sıçradı 18:06 Bu Mesajlara Sakın Tıklamayın!
Anasayfaya DönKültür & SanatYazı Boyutu : 12 14 16Üniversitede Retrospektif Resim SergisiResim sanatçıları Hamit Can ve Emel Tendil Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde Retrospektif resim sergisi açtı.
19 Ekim 2011 Çarşamba 16:59:00




BATMAN- Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde resim sanatçıları Hamit Can ve Emel Tendil`in Retrospektif resim sergisi birçok resimle sanatseverlerle buluştu. Retrospektif Resim sergisinin açılışını Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr. Sedat Cereci yaptı. Sergiye üniversite öğretim üyeler ve öğrenciler katıldı.

Sanatçı Hamit Can, bugüne kadar sayısız resim yaptığını belirterek açılacak olan serginin 61`inci olduğunu belirtti. Can: "Retrospektif çalışmalardan oluşan resimlerimiz, lise yıllarımdan bu yana kadar yapmış olduğum, yağlı boya, kara kalem, akrilik, guaj, nokta tram çalışmalarından oluşuyor. Daha çok çalışmalarımda insan manzaralarına yer veriyorum, nedeni sosyal hayatın içinde yaşıyoruz, sanatçı sosyal yaşamla vardır ve bu yaşam bizi etkiliyor, dolayısıyla tualimize insanların yaşamı da yansıyor." diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Sanat Dal`ından mezun olduğunu da belirten Can, " Hayatımdaki en önemli şey güzel sanatlar fakültesini okumaktı; küçüklüğümden bu yana özlemini duyuyordum ve hedefime ulaştım. 5 yaşında başladığım resim çizme işini akademik çalışmalara döktüm. Çalışmalarımdaki temel doğal ölçü, aslında resimlerime bakanlarda bir soru işareti bırakabilmektir çünkü eleştirinin olduğu yerde gelişimin olacağını düşünüyorum" dedi.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde Saat 14.00`te Sanatçılar Hamit Can ve Emel Tendil`in açılan sergileri 23 Ekim Pazar günü sona erecek.

Yorumlar
"Üniversitede Retrospektif Resim Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Üniversitede Retrospektif Resim Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.