ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Son İstanbullu' eserleriyle anıldı

Kültür tarihçisi A. Süheyl Ünver “Vefatının 25. Yılında Üsküdar'da anıldı. Saygın profesörlerin katıldığı panelde Ünver'in tarihimize yaptığı katkılar anlatıldı...

14.10.2011

'Son İstanbullu' eserleriyle anıldı

"Son İstanbullu" olarak anılan, Türk kültür tarihçisi,Tıp doktoru ve Tıp tarihçisi A.Süheyl Ünver Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği “Vefatının 25. Yılında A.Süheyl Ünver ve Karacaahmednamesi” adlı programda anıldı.

Üsküdar Belediyesi kültür-sanat sezonunu Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde açtı. “Vefatının 25. Yılında A.Süheyl Ünver ve Karacaahmednamesi” adlı programda Ünver’in hayatı, düşüncesi ele alındı, eserleri sergilendi.

“A. Süheyl Ünver’in Gözüyle Üsküdar” isimli sergide Ünver’in Üsküdar ile ilgili resimleri sergilenirken, “Eserleriyle Yaşayan A. Süheyl Ünver” isimli sergide ise Ünver’in defterleri, özel eşyaları yakınları ve sevenleri ile buluştu.

Açılışını Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Ekmen, Şadan Özkaya ile ve Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu’nun yaptığı panele ise Prof. Dr İsmail Kara, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Semih İrteş, Beşir Ayvazoğlu, Nevzat Kaya konuşmacı olarak katıldı. Kültür Sanat camiasındna çok sayıda ismin katıldığı anma gecesinde A. Süheyl Ünver’le ilgili bir slayt gösterisi izletildi.

“A. Süheyl Ünver’i Tanımak Sizi Hayata Bağlar”

Oturum başkanlığını yapan Prof. Dr. İsmail Kara, Ünver’in Osmanlının büyük sarsıntılar geçirdiği bir dönemde yetiştiğini, eserlerinin büyük bir kısmını Cumhuriyet döneminde verdiğini söyledi. Prof. Kara, Ünver’i büyük ve nadir kılan şeyin ise bu iki dönem arasında ilim, kültür ve sanat açısından büyük bir bağ kurması olduğunu belirtti.

Ünver’in talebelerinden Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar’ın konuşması ile başlayan panelde Sayar,” Süheyl Ünver’i tanımak sizi hayata bağlar. Boş geçen vaktinizi değerlendirme derdine düşersiniz” dedi.

Bir Medeniyetin Şifrelerini Cebinde Taşıyan Adam

Ünver’in eserlerinden örneklerin bulunduğu bir sinevizyon gösterisi ile sunum yapan Semih İrteş bugün minyatür ve tezhip alanındaki birçok akımın öncülüğünü ise Ünver’in yaptığının altını çizdi.

"Yazdıklarının Çeyreğini Yapamıyoruz"

Süheyl Ünver’in yazdıklarının bir medeniyetin şifrelerini verdiğini söyleyen Beşir Ayvazoğlu ise, “Elimizde o kadar teknolojik alet var ama onun yazdıklarının çeyreğini yazamıyoruz, yapamıyoruz” diye konuştu.

Panelde ayrıca A. Süheyl Ünver’in defterlerinden oluşan ve Üsküdar Belediyesi tarafından yayınlanan “Karacaahmedname” adlı kitap Nevzat Kaya tarafından tanıtıldı ve kitap program sonunda katılımcılara hediye edildi.

“Üsküdar’ın Geleceğini İnşa Ediyoruz”

Panelin ardından konuşmacılara plaketlerini takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşmasında, “Üsküdar’da kültür sanat sezonunu, ömrünün hemen her dakikasını iyi değerlendiren, kültür ve sanat hayatımızın en önemli mimarlarından hocalarınızın hocası Ahmet Süheyl Ünver’i yâd ederek başlatıyoruz. Bu akşam burada, sadece Süheyl Ünver’i yâd etmiyoruz. Bu eşsiz şehirden aldığımız ilhamla, burada yaşıyor olmanın bilinciyle, Üsküdar’ın geleceğini inşa ediyoruz” dedi.

Program sonunda bir Türk Sanat Müziği Konseri veren "Biz Bize" grubu panele katılanlara müzik ziyafeti sundu.

Yorumlar
"'Son İstanbullu' eserleriyle anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Son İstanbullu' eserleriyle anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.