ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Solistleri'nin Side Antik Tiyatro'da verdiği gala konseri ile sona erdi. Gala konserinin onur konuğu eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay oldu.

19.9.2011

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin 23 Temmuz’da Kammersypphonie Berlin Orkestrası’nın Side Antik Tiyatro’da verdiği konserler başladığını belirten Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 2 ay süren festivalde 15 kültür ve sanat etkinliğinin gerçekleştiğini söyledi.
Festival özel ödüllerinin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Edebiyatçı Yazar Doğan Hızlan’a verildiğini belirten Uçar, Side Festivali’nin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını kaydetti.
Festivalin dönemin Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay’ın öncülüğünde 11 yıl önce başladığını belirten Uçar, 11 yıl sonra Talay’ın Side Antik Kent’te görmekten mutlu olduklarını söyledi.
Uçar, "Kammersymphonie Berlin konseri ile başlayan Side. 11 Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın verdiği konserle sona erdi. 2 ay süresince yerli ve yabancı turistlere Side’de dolu dolu kültür ve sanat etkinliğini yaşamasını sağladık. Festivalin Side’nin dünya gündemine taşınmasında katkısını çok büyük olduğuna inanıyorum. Festivalin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen festival sanat yönetmeni Remzi Buharalı’yı tebrik ediyorum." diye konuştu.
Talay ise, festivalin 11 yıl içinde EFA kapsamında yapılmasından onur duyduğunu söyledi. Festivalin Side’nin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tanıtımına çok büyük katkı sağladığına inandığını belirten Talay, 2 bin yıllık tarihi tiyatroda kültür ve sanat etkinliği yapmanın turizm şehrinin kültür, müzik kültürü, sanat ve tarih turizminde markalaşmasını sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar
"Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sona erdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.