ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Koca Seyit'in filmi çekiliyor

Çanakkale Savaşları'nda 276 kilogramlık top mermisini tek başına kaldırarak topun namlusuna yerleştiren Koca Seyit'in hayatını konu alan filmin çekimleri, Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde başladı.

9.9.2011

Koca Seyit'in filmi çekiliyor

Kıbrıs gazisi olan İsmail Gülnar’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği sinema filminin çekimleri, İlmen beldesinde, yöre halkının da verdiği katkı ve destekle gerçekleştiriliyor.

Filmin yönetmeni İsmail Gülnar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar 23 oyun yazıp, yönettiğini, bu oyunların genelde milli konuları içerdiğini söyledi.

Anadolu’da en çok turne yapan tiyatroya sahibi olduğunu ifade eden Gülnar, ’’Bir gün Balıkesir Havran’a gittiğimde, Koca Seyit’in mezarını ziyaret etmek istedim. Gazi olduğum için bu kahramanımızın hayatını anlatan bir tiyatro oyunu yazmayı orada aklıma koydum. Tiyatro oyunu yazarken bunun aynı zaman da bir de sineme filmini çekmeye karar verdim. En büyük hayalim bir gazi olarak, milli kahramanımızın filmini çekmekti. Bugün Allah bunu nasip etti’’ dedi.

-SPONSOR ARAYIŞLARI-

Gülnar, bu filmin çekileceğini birçok yerde duyurmasına rağmen sponsor bulamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

’’Tiyatrodan kazandığım paralarla, bu filmde oynayan tiyatrocu arkadaşlarımın özverisiyle Seyit Onbaşı’nın İlmen beldesinde hayatını filme alıyorum. Burada Koca Seyit’in yaşadığı köyüne o kadar çok uygun mekanlar buldum ki... Örneğin kendi köyünde Seyit Onbaşı’nın evini bulamamıştım ama burada üzeri toprak damlı, o günlere uygun mekanlar bulmak mümkün oldu. 3-4 gündür buradayız, inşallah bu filmi burada bitireceğiz ama Seyit Onbaşı’nın Havran’a bağlı köyünde 1-2 günlük çekimini de yapıp tamamlamak istiyoruz.’’

Gülnar, sinema filminin galasını da 29 Ekim’de yine İlmen beldesinde gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin ise yöre halkının filmin belde çekilmesinin gurur ve onurunu yaşadığını belirtti.

Filmde ’’Seyit Onbaşı’’yı canlandıran tiyatro oyuncusu Mehmet Dündar ise dünya tarihinde emperyalizme karşı verilmiş en büyük savaşta çok büyük rol alan bir kahramanın rolünü canlandırmaktan gurur duyduğunu söyledi.

’’Çok zor ama güzel bir rol’’ diyen Dündar, ’’Seyit Onbaşı ismi çok önemli. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı diyebiliriz. Çünkü o olmasaydı, bu ülkede çok farklı şeyler olabilirdi. Bugün belki adımız Joy, Albert’ti. İsmail, Mehmet olmayabilirdi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, bunda Seyit Onbaşı’nın çok çok büyük payı ve katkısı var’’ diye konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.9.2011 15:15:03
SEVGİLİ ATA'MIZ BOŞUNA DEMEMİŞ
KANLA İRFANLA KURDU BİZ BU
CUMHURİYETİ



Yorum Yapın

Koca Seyit'in filmi çekiliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.