ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Chelsea'deki ilk Türk galerisi

New York'un önemli galerileriyle tanınan Chelsea semtinde ilk Türk galerisi 'C24 Gallery' açıldı.

9.9.2011

Chelsea'deki ilk Türk galerisi

Maide-Emre Kurttepeli, Aslı-Erkut Soyak ve Mel Doğan’ın sahip olduğu iki katlı bin 200 metrekarelik galerinin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

C24 Gallery’nin açılış sergisi, 5 İstanbullu, 5 New Orleanslı sanatçının eserlerinden oluşan ’Double Crescent: Art From Istanbul ve New Orleans’ adı altında sanatseverlerle buluştu.

İstanbul ve New Orleans’tan çağdaş eserleri bir araya getiren serginin küratörünün, ABD Bienali’nin kurucusu ve sanat yönetmeni olan, aynı zamanda ’8. İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü yapan Dan Cameron’un olduğu bildirildi.

Sergide İstanbul’dan sanatçılar Hale Tenger, Ali Kazma, Ayşe Erkmen, Gülsün Karamustafa ve Nazım Ünal Yılmaz, New Orleans’tan ise Bruce Davenport, Skylar Fein, Dave Greber, Generic Art Solutions ve Regina Scully’nin eserleri yer aldı.

Serginin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emre Kurttepeli, Chelsea’de galeri açma fikrinin 1,5 yıl öncesine dayandığını, galerinin inşatının ise bir yıla yakın sürdüğünü söyledi.

’Sanatın ülkesi yok diyoruz’ diyen Kurttepeli, içinde Türk sanatçıların da yer aldığı uluslararası sanatı New York’a getirdiklerini belirterek, ’Burada değişiklik yaratacak sanatçıların kapısı olmaya çalışacağız’ ifadesini kullandı.

Bundan sonraki serginin Almanya-Berlin’deki sanatçılara yoğunlaşacağını belirten Kurttepeli, bugünkü sergide ise iki kentten sanatçıların eserlerinin sergilendiğini, İstanbul ve New Orleans’ın iki liman şehri olarak birbirleriyle benzerlikleri bulunduğunu vurguladı.

Açılışın çok güzel geçtiğine değinen Emre Kurttepeli, katılımın çok olduğunu görmekten de ayrıca memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Sergi 22 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Yorumlar
"Chelsea'deki ilk Türk galerisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Chelsea'deki ilk Türk galerisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.