ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünyanın renkleri Üsküdar'da

“23. Uluslararası Kâtibim Festivali” kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri festivale ve İstanbul’a renk katacaklar.

8.9.2011

Dünyanın renkleri Üsküdar'da

Ülkemizi birbirinden farklı oyun ve kostümleriyle renklendirecek olan ve aralarında Rusya, İtalya, Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerin de yer aldığı 10 ülkenin halk oyunları ekipleri kendi kültürlerini temsil eden oyunlarıyla izleyenlere unutulmaz saatler yaşatacaklar.

Halk oyunları ekipleri Katibim Festivali’nin ilk günü bir boğaz gezisi yaptılar. Gezinin ardından 170 kişilik ekip Kız Kulesi’nde halk oyunları gösterilerine start verdiler. Ekip final gösterilerini Pazar günü saat: 12.30’da Kız Kulesi’nde yapacak.

Öte yandan, sadece Üsküdar’ın değil, ülkemizin kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla oluşturulan ve gittiği birçok ülkede büyük ilgi uyandıran ÜFTUD (Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği) da şenlik kapsamında farklı yörelere ait oyunlarıyla festivalin ve İstanbul’un ilgi odağı olacak, Anadolu’nun renklerini, İstanbul’a ve dünyaya taşıyacaklar. ÜFTUD ekibi, Anadolu Motifleri Halkoyunları Gösterisi dâhilinde Zeybek’ten Horon’a, Halay’dan Bar’a kadar birçok farklı yörenin oyunlarını sergileyecekler.

Uluslar arası Halk Oyunları ekiplerinin İstanbul genelindeki gösterileri;

8 Eylül 2011 Perşembe

11:30 - Kadıköy-İskele Meydanı

15:00 – Beşiktaş-Barbaros Meydanı

16:15 – Beyoğlu-Taksim Meydanı

18:00 – Fatih- Sultanahmet Meydanı

Türk Müziği Üsküdar Semalarında

23. Uluslararası Kâtibim Festivali’nde Üsküdar Belediyesi kulakların pasını silmek için eşsiz bir Türk Sanat Müziği Konseri düzenliyor. Dr. Murat Salim Tokaç’ın sanat yönetmenliğinde ses ve saz sanatçıları ile birlikte 18 kişilik bir ekibin vereceği konser 8 Eylül Perşembe akşamı saat 20.30’da başlayacak. Konserde şarkılar, ilahiler, sirtolar, gazeller, longa, oyun havaları, türkü ve zeybekler seslendirilecek. Konser ve sunum Üsküdar’ın binlerce yıllık sesli tarihinin hikâyesini anlatabilmeyi amaçlıyor.

Program Üsküdar’da sabahı anlatan çift ezanla başlayacak, bağlama eşliğinde Bektaşi nefeslerinden örnekler sunulacak. Daha sonra serhat türküleri geleneksel icra tarzına uygun şekilde seslendirilecek. Kasap havaları ve zeybekler bağlama, tanbur, kemençe ve davul eşliğinde farklı bir anlayışla icra edilecek. Üsküdar’ı anlatan en güzel seslerden biri olan gazel örnekleri erkek ve bayan gazel okuyuculardan dinlenecek.

Ve yine Üsküdar’ın farklı seslerinden sayılabilecek “şarkı” formundan örnekler mini bir fasıl anlayışı ile sunulacak. Konserin sonunda bağlamadan tanbura, kemençeden davula programa katılan bütün sanatkârlar folklorik anlayışı yansıtacak şekilde türkülerden örnekler seslendirilecek.

“Üsküdar’ın Sadası, Nidası, Havası” adlı konser Bağlarbaşı’ndaki İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konser ve sergi alanında gerçekleşecek ve dinleyenlerine hoş dakikalar yaşatacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 8.10.2011 20:12:42
Doğma büyüme Ailece tüm kuşak,yani ecdatlarımızın yarısı ÜSKÜDARLIYIZ Bir şairin dediği gibi bir ayrıcalıktır ÜSKÜDARLILIK.Bazen ,zaman zaman çocukluğumun geçtiği oturduğumuz kiracısı olduğumuz her evin sokağından geçerim hatıraları yad ederim anladım gelmez geri o çocukluk günleri derim eski ahşap vede cumbalı evlerin sokağında eski kaldırım taşları üzerinde yürümek kendi düşüncelerimin derinliğinde geçmişi sorgulamak her nekadar olmuşla ölmüşe çare yok bilsemde Hakkını teslim etmek gerekir ÜSK belediyesi hertürlü yenilikler faaliyetlerle hem yaşıyanlarına renk katıyor hem ÜSKÜDARI ölümsüzleştiriyor şarkılarda ,resimlerde hertürlü kesime hitaben .


Yorum Yapın

Dünyanın renkleri Üsküdar'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.