ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk edebiyatı Rusya'yı fethediyor

Türkiye 24. Uluslararası Moskova Kitap Fuarı'na ''Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi'' tarafından hazırlanan bir programla katılacak.

29.8.2011

Türk edebiyatı Rusya'yı fethediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya’da, 7-12 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Moskova Kitap Fuarı’na Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi koordinasyonunda kültürel, sanatsal ve edebi zenginliklerini yansıtan 2 bin eserle katılım sağlayacak.

Türkiye, ziyaretçilerle buluşacağı 70 metrekarelik ulusal standının 30 metrekaresini İstanbul Ticaret Odası’na ayırarak, ülkeler arasında ikili işbirliğine yönelik kültürel tanıtımda bulunacak.

Ayrıca Türk tarihi, edebiyatı, sanatı, kültürel mirası, tarihi ve turistik mekanları, halk kültürü gibi alanlarda yayınlanmış 10 bin materyal de fuar ziyaretçilerine ulaştırılacak.

Türk edebiyatının yurt dışında tanıtılması amacıyla yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere, Türk, Kültür Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) projesi’nin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Bu arada, bakanlığın proje kapsamında bu zamana kadar Rusya’da destek verdiği 27 eserden 18’i yayınlanarak Rus okuyucularla buluşurken, yeni yayın ve çeviri işbirliği projelerinin ön bağlantılarını kurmak üzere 3 Türk Telif Ajansı yöneticisi ile 10’dan fazla yayıncı da Moskova Kitap Fuarı’na götürülecek. Fuara katılan Türk heyeti, Türkiye ile Rusya arasında son yıllarda gelişen ilişkilere kültürel boyutta katkıda bulunmak amacıyla Rusya Yazarlar Birliği’ni ve Rusya Devlet Edebiyat Müzesi’ni ziyaret ederek, Rusya Kitap Sendikası ile Rusya Kültürel İşbirliği Fonu yöneticileri ile de görüşmelerde bulunacak.
Moskova Kitap Fuarı’nda sergilenecek Türk yayın dünyasının seçkin eserleri, araştırmacıların hizmetine sunulmak üzere ’’Her Ülkeye Türkiye Kitaplığı Projesi’’ kapsamında başta Moskova Ulusal Kütüphanesi olmak üzere, Türk kültürü, sanatı ve dili üzerine araştırma yapan kurum ve kuruluşlar ile Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü kütüphanelerine bağışlanacak.

Yorumlar
"Türk edebiyatı Rusya'yı fethediyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türk edebiyatı Rusya'yı fethediyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.